Winkeliers mogen deuren op tweede kerstdag openen

De gemeenteraad heeft op 8 december 2015 besloten dat winkels op tweede kerstdag open mogen, nadat in de raadsvergadering van 10 november 2015 VVD, D66 en Seyst.nu een motie hiervoor hadden ingediend. Vorig jaar had de raad al ingestemd met het openen van de winkels op tweede paasdag, Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag van 12.00 tot 18.00 uur.

“De mogelijkheid voor winkeliers om hun winkel te openen op tweede kerstdag is een logische en herkenbare uitbreiding. Consumenten en winkeliers van supermarkten vroegen hierom en nu voorzien wij in die maatschappelijke behoefte”, geven de VVD, D66 en Seyst.nu in de motie aan.

Verordening Winkeltijden Zeist 2015

Uitbreiding van de vrijstelling met tweede kerstdag is in lijn met de via nieuwe winkeltijdenverordening nagestreefde keuzevrijheid voor de ondernemers. Voor de openstelling op tweede kerstdag wordt een wijziging doorgevoerd in de vorig jaar door de raad vastgestelde verordening Winkeltijden Zeist 2015.

Slotlaan

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Vanwege de vragen en zorgen over de nieuwe verkeerssituatie in het centrum van Zeist opent de gemeente een tijdelijk informatiepunt aan de Markt in De Klinker. Vanaf zaterdag 9 februari 10.00 uur zijn inwoners, ondernemers en bezoekers hier welkom voor vragen, opmerkingen of zorgen.

Lees verder >>

Op dinsdag 5 februari heeft het college van burgemeester en wethouders een brief gestuurd aan de gemeenteraad over de verkeersmaatregelen die op 28 januari ingingen.

Lees verder >>

Verkeersmaatregelen fase 2

dinsdag 29 januari 2019

Op maandag 28 januari ging fase 2 van het verkeersplan centrum en de wijkverkeersplannen in.

Lees verder >>

Nieuw beeld geeft centrum betekenis

dinsdag 27 november 2018

Het nieuwe beeld aan het Hogewegplantsoen is warm ontvangen.

Lees verder >>

Het centrum is klaar voor de feestdagen. Na de winter maken we het centrum echt af.

Lees verder >>