Winkeliers mogen deuren op tweede kerstdag openen

De gemeenteraad heeft op 8 december 2015 besloten dat winkels op tweede kerstdag open mogen, nadat in de raadsvergadering van 10 november 2015 VVD, D66 en Seyst.nu een motie hiervoor hadden ingediend. Vorig jaar had de raad al ingestemd met het openen van de winkels op tweede paasdag, Hemelvaartsdag en tweede pinksterdag van 12.00 tot 18.00 uur.

“De mogelijkheid voor winkeliers om hun winkel te openen op tweede kerstdag is een logische en herkenbare uitbreiding. Consumenten en winkeliers van supermarkten vroegen hierom en nu voorzien wij in die maatschappelijke behoefte”, geven de VVD, D66 en Seyst.nu in de motie aan.

Verordening Winkeltijden Zeist 2015

Uitbreiding van de vrijstelling met tweede kerstdag is in lijn met de via nieuwe winkeltijdenverordening nagestreefde keuzevrijheid voor de ondernemers. Voor de openstelling op tweede kerstdag wordt een wijziging doorgevoerd in de vorig jaar door de raad vastgestelde verordening Winkeltijden Zeist 2015.

Slotlaan

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Nieuw beeld geeft centrum betekenis

dinsdag 27 november 2018

Het nieuwe beeld aan het Hogewegplantsoen is warm ontvangen.

Lees verder >>

Het centrum is klaar voor de feestdagen. Na de winter maken we het centrum echt af.

Lees verder >>

Vanaf 1 november is de verkeerssituatie binnen het centrum gewijzigd. De afsluiting van de Jagerlaan is nog even wennen.

Lees verder >>

De Montaubanstraat krijgt nieuwe afvalcontainers. Die wordt de straat op dinsdag 20 november - en misschien ook op woensdag 21 november - overdag afgesloten.

Lees verder >>

Per 1 november worden vier verkeers­maatregelen van kracht.

Lees verder >>