Apresto is Guesswhy

De gele posters in de etalage van de Apresto trekken al maanden de aandacht. De tekst ‘Alles moet weg’ doet denken dat de winkel Zeist gaat verlaten, maar niets is minder waar. Vanaf medio augustus ging de winkel verder onder de naam ‘Guesswhy’. Eigenaar Hans van Aalst: “Toen ik 17 jaar geleden begon kon ik mijn assortiment laten aansluiten bij mijn leeftijdsgenoten. De winkel is gegroeid – we hebben een vestiging in Boxtel, Valkenswaard en in Zeist – maar ook als formule. Door de verandering van Apresto naar Guesswhy zetten we de ontwikkeling door en willen nog beter aansluiten bij onze klanten.”

“Ons assortiment bestaat straks voor ongeveer 70% uit het Amerikaanse kledingmerk ‘Guess’ en voor 30% uit andere merken zoals ‘Armani’ en ‘Versace’. We verkopen heren- en dameskleding, tassen en schoenen”, aldus Hans. “Samen met mijn vestigingsmanager Marnix van Essen gaan we onze klanten nog beter bedienen. De klant is koning krijgt bij ons een hele nieuwe betekenis.”

Webshop

Naast een nieuwe naam en bijbehorende uitstraling wordt er ook ingezet op online met de realisatie van een webshop. Hans: “Ik geloof in de combinatie van een fysieke winkel en een webshop. De kunst is om de beleving van de winkel ook online aan te bieden. In de winkel krijgen onze klanten advies en dat willen we ook doen voor de klanten die onze webshop bezoeken. Persoonlijk contact is erg belangrijk zowel in de winkel als online. Daarom gaan we de klanten van de webshop telefonisch van advies voorzien.”

Samenwerken

Het nieuwe marktplein is inmiddels geopend en ook Hans is daar trots op. “Samen bouwen we aan een bruisend Zeist. De bezoekersaantallen stijgen en dat is te merken. Uiteraard gaan we deze positieve ontwikkeling doorzetten als het aan mij ligt”, zegt Hans overtuigend. “Het is mooi om te zien dat ondernemers steeds beter samen gaan werken. We moeten elkaar versterken om het centrum aantrekkelijk te maken voor onze klanten. Hierdoor weten steeds meer mensen ons te vinden en daar doen we het uiteindelijk allemaal voor.”

Centrum volop in ontwikkeling

Het centrum is volop in ontwikkeling: de Markt is opgeleverd en de Voorheuvel en Slotlaan worden op dit moment vernieuwd. “Je merkt dat het centrum weer in trek is bij ondernemers en winkelend publiek. De leegstand lijkt al een stuk minder dan 2 jaar geleden”, vertelt Hans.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Van 3 september tot en met eind oktober is de Slotlaan afgesloten tussen de 1e Hogeweg en de Weeshuislaan. Voor het verkeer geldt een omleiding.

Lees verder >>

Aziatisch eten met een lokaal tintje. Dat kan vanaf 15 augustus aan de Voorheuvel bij The Fusion Club.

Lees verder >>

Begin juli opende STAN&CO haar deuren in Zeist. De oude gasfabriek op de hoek van de Antonlaan en de Steynlaan is omgetoverd tot een bruisend restaurant.

Lees verder >>

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de planning voor de herinrichting van het centrum aan te passen.

Lees verder >>

Gedicht ‘Ik ben jouw plein’ heeft een vaste plek gekregen op het vernieuwde marktplein.

Lees verder >>