BAM Infra start met herinrichting van de Markt

BAM Infra heeft de opdracht gekregen om de herinrichting van het centrum uit te voeren. De afgelopen maanden hebben ondernemers, bewoners en vastgoedeigenaren in samenwerking met de gemeente en diverse experts een ontwerp voor het nieuwe centrum gemaakt. Het is nu aan BAM Infra om het ontwerp te realiseren. Begin april zal de aannemer starten met de herinrichting van de markt om vervolgens door te kunnen gaan met het volgende deelgebied in het centrum van Zeist. Het nieuwe centrum zal in het voorjaar van 2018 klaar zijn.

Om het centrum bereikbaar te houden zal BAM Infra gefaseerd te werk gaan en houden zij rekening met de bereikbaarheid van winkels en woningen. Het eerste gebied dat vernieuwd wordt is de Markt. Tijdens de werkzaamheden worden de marktkramen op donderdag en zaterdag verplaatst naar het Emmaplein. Het verkeer blijft tijdens de werkzaamheden aan het marktplein doorrijden.

Voor de zomer levert BAM Infra het nieuwe marktplein op. Dan is er een groot marktplein ontstaan waar de gehele markt kan staan en waar de mogelijkheid is om evenementen te organiseren. Om dit te realiseren worden de hoogteverschillen weggewerkt en wordt het bestaande groen zoveel mogelijk behouden en aangevuld.

Globale planning herinrichting

Om de hinder van de herinrichting te beperken en winkels en woningen bereikbaar te houden zal de herinrichting gefaseerd uitgevoerd worden:

  • Markt: april tot en met juni 2017
  • Slotlaan: mei tot en met oktober 2017
  • 1e Hogeweg: juni tot en met augustus 2017
  • Voorheuvel: augustus tot en met oktober 2017
  • Meester de Klerkstraat en Emmaplein: januari tot en met maart 2018

Twee weken voor de start van de herinrichting van een gebied worden omwonenden en ondernemers uitgenodigd voor een informatieavond. Tijdens deze avond worden de praktische zaken rondom de herinrichting gedeeld. De grote gebieden zoals de Slotlaan en de Voorheuvel worden in delen uitgevoerd om de hinder te beperken en de bereikbaarheid te bevorderen. Vanwege Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw wordt er vanaf half november tot eind december niet in het centrum gewerkt. Na het afronden van het ontwerp van het busstation wordt ook dit deelgebied opgenomen in de planning.

Meer informatie

Voor meer informatie over de herinrichting van het centrum van Zeist kunt u op donderdag, vrijdag en vanaf begin april ook op zaterdag in het informatiecentrum, Weeshuislaan 5 in Zeist, terecht.

plattegrond met begrenzing werkgebied marktplein
Werkgebied van BAM Infra tijdens herinrichting van het marktplein.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Vanwege de vragen en zorgen over de nieuwe verkeerssituatie in het centrum van Zeist opent de gemeente een tijdelijk informatiepunt aan de Markt in De Klinker. Vanaf zaterdag 9 februari 10.00 uur zijn inwoners, ondernemers en bezoekers hier welkom voor vragen, opmerkingen of zorgen.

Lees verder >>

Op dinsdag 5 februari heeft het college van burgemeester en wethouders een brief gestuurd aan de gemeenteraad over de verkeersmaatregelen die op 28 januari ingingen.

Lees verder >>

Verkeersmaatregelen fase 2

dinsdag 29 januari 2019

Op maandag 28 januari ging fase 2 van het verkeersplan centrum en de wijkverkeersplannen in.

Lees verder >>

Nieuw beeld geeft centrum betekenis

dinsdag 27 november 2018

Het nieuwe beeld aan het Hogewegplantsoen is warm ontvangen.

Lees verder >>

Het centrum is klaar voor de feestdagen. Na de winter maken we het centrum echt af.

Lees verder >>