Een stukje Frankrijk midden op de Slotlaan

Een prachtige entree, de geur van vers brood, Franse muziek en termen als pain, petit pain en natuurlijk croissant op de wand. Naast Kramer & van Doorn zit Painpadour; een traditionele Franse bakker.

“Anderhalf jaar geleden zijn we met de bakkerij gestart in Amersfoort. Inmiddels hebben we nog een vestiging in Amersfoort, Huizen, Soest, natuurlijk in Zeist en openen we over 2 maanden een nieuwe vestiging in Bussum”, vertelt eigenaar Martin Kippersluis. “Wij maken schone, eerlijke producten. Onze broden bereiden we met Frans bloem, maar we maken natuurlijk ook andere lekkernijen.”

Gevelfonds hielp ons bij financiering van houten winkelpui

De bakkerij is te herkennen aan een prachtige houten gevel afgewerkt met natuursteen. Een ontwerp van Painpadour. “Wij hadden een bij onze winkel passend ontwerp voor de entree en zijn daarmee naar de eigenaar van het pand gegaan. Vervolgens zijn wij samen het gesprek aangegaan met de gemeente en zo kwamen we uit bij het Gevelfonds. Een stimulans om de uitstraling van de winkelstraten in het centrum te verbeteren”, aldus Martin. “Een verbouwing kost natuurlijk geld, maar door gebruik te maken van het Gevelfonds werd het voor ons iets makkelijker om de beslissing te maken.”

Het duurde langer dan gedacht

Het gedeelte van de Slotlaan waar Painpadour aan zit is onlangs vernieuwd. “Het is mooi geworden, maar het heeft wel lang geduurd voor dit gedeelte van de Slotlaan klaar was”, zegt Martin. “Toen we een jaar geleden onze deuren openden wisten we dat het centrum vernieuwd werd. Wat we niet wisten was dat de herinrichting van de Slotlaan en de verbouwing van onze gevel, zo lang zou gaan duren. Daardoor hebben er minder klanten onze winkel bezocht dan we hadden verwacht. Klanten moeten ons natuurlijk  ook nog leren kennen. Nu de gevel en de straat klaar zijn kunnen we echt beginnen.

eigenaren Painpadour voor hun winkel

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Van 3 september tot en met eind oktober is de Slotlaan afgesloten tussen de 1e Hogeweg en de Weeshuislaan. Voor het verkeer geldt een omleiding.

Lees verder >>

Aziatisch eten met een lokaal tintje. Dat kan vanaf 15 augustus aan de Voorheuvel bij The Fusion Club.

Lees verder >>

Begin juli opende STAN&CO haar deuren in Zeist. De oude gasfabriek op de hoek van de Antonlaan en de Steynlaan is omgetoverd tot een bruisend restaurant.

Lees verder >>

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de planning voor de herinrichting van het centrum aan te passen.

Lees verder >>

Gedicht ‘Ik ben jouw plein’ heeft een vaste plek gekregen op het vernieuwde marktplein.

Lees verder >>