Een taart is pas een taart wanneer er echte roomboter in zit

De Bijzondere Taarten Fabriek opende 18 september haar deuren. Oprichter Marieke Blok en bakker Gideon van Wingerden zijn druk bezig geweest met de verbouwing van de fabriek, die gelegen is aan de 1e Hogeweg in Zeist (naast de Koffietafel). “Mensen kunnen hier de lekkerste homemade taarten kopen en zien ook nog eens hoe we ze maken. Bij ons vind je geen vetarme taarten. Een taart is pas een taart wanneer er echte roomboter in zit en met liefde én plezier is bereid!”, vertelt Marieke enthousiast.

Winnaar challenge 'Ondernemende Dagbesteding'

De Bijzondere Taarten Fabriek won in juli dit jaar de challenge “Ondernemende Dagbesteding”, uitgezet door de gemeente Zeist en de Regionale Sociale Dienst (RSD) Kromme Rijn Heuvelrug. Het  gewonnen bedrag is inmiddels geïnvesteerd in de nieuwe onderneming. Marieke: “Ik liep al een tijdje met het idee in mijn hoofd. Toen ik over de challenge las was ik in eerste instantie niet van plan om mee te doen, maar dat heb ik uiteindelijk toch gedaan. Kijk, we hebben nu een leuk bedrag gewonnen, maar lang niet genoeg om te doen wat we nu doen. Het is een leuke stimulans, maar ook als we niet hadden gewonnen waren we deze uitdaging aangegaan.”

Afstand tot de arbeidsmarkt

In de Bijzondere Taarten Fabriek werken mensen die om wat voor reden dan ook een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. “Wij bieden deze mensen een plek. Dit kan in de vorm van dagbesteding, maar we bieden ook werkervaringsplekken voor bepaalde en voor onbepaalde tijd. Er wordt begeleiding geboden door middel van Job Coaching”, vertelt Marieke. “Maar uiteindelijk zijn we wel een bedrijf en moet er gewoon geld verdiend worden”, vult Gideon aan.

Inspelen op seizoenen

Slagroomtaarten vind je niet bij de Bijzondere Taarten Fabriek. “Bij ons koop je ambachtelijke taarten zoals grootmoeders appeltaart en een heerlijke cheesecake. Daarnaast willen we inspelen op seizoenen door bijvoorbeeld een lekkere pepernotentaart te verkopen, maar dat is voor later. In eerste instantie vinden klanten bij ons acht overheerlijke taarten, ook glutenvrij”, vertelt Gideon. “Het werkt heel eenvoudig. Je kunt de taarten in de winkel kopen, maar ook een dag van tevoren online bestellen via www.bijzonderetaartenfabriek.nl en de dag erna ophalen. Wij maken de taarten in de ochtend en verkopen deze in de middag. Altijd vers gebak dus!”

Werkzaamheden 1e Hogeweg

Op dit moment wordt de waterleiding aan de 1e Hogeweg vervangen en binnenkort start BAM Infra met de herinrichting van deze straat. Volgens Marieke is dit geen enkel probleem. “Zolang wij onze klanten kunnen ontvangen en onze leveringen kunnen doen. Wij leveren zelfs nu al voor een groot deel aan bedrijven. Als dat maar door kan gaan dan komt het allemaal vast goed. Het wordt er uiteindelijk toch juist mooier van?”

Marieke Blok en Gideon van Wingerde
Marieke Blok, oprichter, en Gideon van Wingerde, bakker

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Maandag 23 oktober start BAM Infra met de herinrichting van de Meester de Klerkstraat. Als eerste wordt de stoep aan de kant van Bakkerij Neplenbroek en de Gall & Gall vernieuwd. Op maandag 30 oktober start BAM Infra met fase 1 van de rijbaan.

Lees verder >>

De kastanje gaat het warm krijgen!

dinsdag 17 oktober 2017

Bij de herinrichting van het centrum worden gezonde bomen zoveel mogelijk bewaard. Dat geldt zeker voor de grote paardenkastanje in het plantsoen aan de 1e Hogeweg.

Lees verder >>

Op zaterdag 28 oktober onthult wethouder Fluitman het ontwerp voor het 1e Hogewegplantsoen.

Lees verder >>

Sinds 3 maanden is Muah Salon een nieuw gezicht op de Meester de Klerkstraat. De startende, jonge onderneemster weet wat zij wil.

Lees verder >>

Waar voorheen aan de Slotlaan 119 de naam Benetton op de gevel stond, is nu de naam FEMS duidelijk zichtbaar. Een nieuwe uitstraling, maar dezelfde gezichten.

Lees verder >>