Eerste bomen en planten geplant

Het nieuwe centrum wordt groen! In december is de rotonde bij de Montaubanstraat voorzien van een haag. Ook zijn de groenvakken rondom de Markt en Achterheuvel aangeplant. Na de jaarwisseling zijn ook 41 nieuwe bomen op hun plek gezet; vooral op de Voorheuvel, de Markt en de Jagerlaan.

Meer bomen

In vrijwel het gehele centrum komen meer bomen dan er stonden. Hierdoor ontstaat een groen centrum. Samen met bewoners en ondernemers zijn bomen gekozen die passen in de verschillende winkelstraten. Zo staan in de Voorheuvel zogenaamde 'zuileiken', die niet al te breed worden waardoor winkels goed zichtbaar blijven en bewoners ook veel licht binnen krijgen. En langs de Markt en Weeshuislaan staan amberbomen, die in de herfst rood, geel en oranje kleuren.

Nu planten

Omdat het momenteel winter is, ogen de bomen en beplanting logischerwijs nog wat kaal, maar daar komt in het voorjaar verandering in. Door de bomen en planten nu aan te brengen slaan ze beter aan. Daarnaast wordt de aangebrachte beplanting het komend jaar goed in de gaten gehouden en eventueel extra verzorging krijgen, zodat ze uitgroeien tot duurzame bomen. De bomen die niet aanslaan worden dan verwijderd en in het komende plantseizoen vervangen.

Plantenbakken

We doen het in een keer goed. Op de Voorheuvel (bij Duetz en Brasserie De Punt) zijn de eerste plantenbakken te bewonderen die ook gaan komen in de andere winkelstraten. Zo lang de nieuwe plantenbakken er nog niet zijn, plaatsen we tijdelijke bakken die alvast zorgen voor een mooie, groene uitstraling.

mannen planten boom
Bomen planten op de Markt
hovenier plant plantjes
Nieuwe beplanting op de Markt en Achterheuvel
mannen planten boom
Bomen planten op de Voorheuvel
mannen planten haag
Groene haag rondom de rotonde Montaubanstraat en 1e Hogeweg.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Vanaf deze maand kunnen bezoekers van het centrum, op verzoek van ondernemers, ook parkeren in de Meester de Klerkstraat.

Lees verder >>

Op de Slotlaan en Voorheuvel worden vanaf 29 januari nieuwe lantaarnpalen geplaatst.

Lees verder >>

Eerste bomen en planten geplant

maandag 15 januari 2018

Het nieuwe centrum wordt groen! Zo komen er in vrijwel het gehele centrum meer bomen dan er stonden.

Lees verder >>

Op maandag 14 mei vindt voor de 5e keer het Businessevent in de gemeente Zeist plaats.

Lees verder >>

Welkom in het centrum

donderdag 14 december 2017

De Voorheuvel is bijzonder! We verwelkomen een aantal nieuwe ondernemers en winkels die de afgelopen maanden een nieuwe invulling hebben gegeven aan een zestal panden in deze straat.

Lees verder >>