Eerste bomen en planten geplant

Het nieuwe centrum wordt groen! In december is de rotonde bij de Montaubanstraat voorzien van een haag. Ook zijn de groenvakken rondom de Markt en Achterheuvel aangeplant. Na de jaarwisseling zijn ook 41 nieuwe bomen op hun plek gezet; vooral op de Voorheuvel, de Markt en de Jagerlaan.

Meer bomen

In vrijwel het gehele centrum komen meer bomen dan er stonden. Hierdoor ontstaat een groen centrum. Samen met bewoners en ondernemers zijn bomen gekozen die passen in de verschillende winkelstraten. Zo staan in de Voorheuvel zogenaamde 'zuileiken', die niet al te breed worden waardoor winkels goed zichtbaar blijven en bewoners ook veel licht binnen krijgen. En langs de Markt en Weeshuislaan staan amberbomen, die in de herfst rood, geel en oranje kleuren.

Nu planten

Omdat het momenteel winter is, ogen de bomen en beplanting logischerwijs nog wat kaal, maar daar komt in het voorjaar verandering in. Door de bomen en planten nu aan te brengen slaan ze beter aan. Daarnaast wordt de aangebrachte beplanting het komend jaar goed in de gaten gehouden en eventueel extra verzorging krijgen, zodat ze uitgroeien tot duurzame bomen. De bomen die niet aanslaan worden dan verwijderd en in het komende plantseizoen vervangen.

Plantenbakken

We doen het in een keer goed. Op de Voorheuvel (bij Duetz en Brasserie De Punt) zijn de eerste plantenbakken te bewonderen die ook gaan komen in de andere winkelstraten. Zo lang de nieuwe plantenbakken er nog niet zijn, plaatsen we tijdelijke bakken die alvast zorgen voor een mooie, groene uitstraling.

mannen planten boom
Bomen planten op de Markt
hovenier plant plantjes
Nieuwe beplanting op de Markt en Achterheuvel
mannen planten boom
Bomen planten op de Voorheuvel
mannen planten haag
Groene haag rondom de rotonde Montaubanstraat en 1e Hogeweg.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Nieuw beeld geeft centrum betekenis

dinsdag 27 november 2018

Het nieuwe beeld aan het Hogewegplantsoen is warm ontvangen.

Lees verder >>

Het centrum is klaar voor de feestdagen. Na de winter maken we het centrum echt af.

Lees verder >>

Vanaf 1 november is de verkeerssituatie binnen het centrum gewijzigd. De afsluiting van de Jagerlaan is nog even wennen.

Lees verder >>

De Montaubanstraat krijgt nieuwe afvalcontainers. Die wordt de straat op dinsdag 20 november - en misschien ook op woensdag 21 november - overdag afgesloten.

Lees verder >>

Per 1 november worden vier verkeers­maatregelen van kracht.

Lees verder >>