Gedicht krijgt vaste plek op vernieuwd marktplein

Het gedicht ‘Ik ben jouw plein’ dat stadsdichter Henjo Hekman vorig jaar schreef rondom de opening van de Markt heeft een vaste plek gekregen op het vernieuwde plein. Zes aluminium platen met daarop de coupletten van het gedicht zijn aangebracht op de betonnen plantenbakken op de Markt in het centrum van Zeist. “Ik hoop dat het gedicht eraan bijdraagt dat dit plein meer wordt dan een marktplein en uitgroeit tot de huiskamer van Zeist”, aldus de stadsdichter.

Het in de zomer van 2017 feestelijke geopende marktplein is het eerste deel van het winkelcentrum van Zeist dat vernieuwd is. Inmiddels is naast de Markt ook de Voorheuvel, de 1e Hogeweg, de Meester de Klerkstraat en het eerste deel van de Slotlaan vernieuwd. Op dit moment wordt nog gewerkt aan het Emmaplein. Na de bouwvak start de aannemer met de vernieuwing van het tweede deel van de Slotlaan.

Stadsdichter Henjo Hekman leest gedicht voor op het nieuwe marktplein
Stadsdichter Henjo Hekman leest gedicht voor aan wethouders Hoogstraten en Fluitman

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de planning voor de herinrichting van het centrum aan te passen.

Lees verder >>

Gedicht ‘Ik ben jouw plein’ heeft een vaste plek gekregen op het vernieuwde marktplein.

Lees verder >>

De rechtbank heeft uitspraak gedaan over het verkeersplan Centrum. Ook deed zij uitspraak over het wijkverkeersplan Lyceumkwartier-Zuid en Wilhelminapark.

Lees verder >>

De herinrichting van het Emmaplein ter hoogte van de H&M start later en niet al in de week van 2 juli.

Lees verder >>

Maandag 2 juli start de herinrichting van de kruising Voorheuvel-Rozenstraat. Er komt nieuwe bestrating. De werkzaamheden duren naar verwachting 2 weken. Ook komen er nieuwe bomen.

Lees verder >>