Gedicht krijgt vaste plek op vernieuwd marktplein

Het gedicht ‘Ik ben jouw plein’ dat stadsdichter Henjo Hekman vorig jaar schreef rondom de opening van de Markt heeft een vaste plek gekregen op het vernieuwde plein. Zes aluminium platen met daarop de coupletten van het gedicht zijn aangebracht op de betonnen plantenbakken op de Markt in het centrum van Zeist. “Ik hoop dat het gedicht eraan bijdraagt dat dit plein meer wordt dan een marktplein en uitgroeit tot de huiskamer van Zeist”, aldus de stadsdichter.

Het in de zomer van 2017 feestelijke geopende marktplein is het eerste deel van het winkelcentrum van Zeist dat vernieuwd is. Inmiddels is naast de Markt ook de Voorheuvel, de 1e Hogeweg, de Meester de Klerkstraat en het eerste deel van de Slotlaan vernieuwd. Op dit moment wordt nog gewerkt aan het Emmaplein. Na de bouwvak start de aannemer met de vernieuwing van het tweede deel van de Slotlaan.

Stadsdichter Henjo Hekman leest gedicht voor op het nieuwe marktplein
Stadsdichter Henjo Hekman leest gedicht voor aan wethouders Hoogstraten en Fluitman

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Vanwege de vragen en zorgen over de nieuwe verkeerssituatie in het centrum van Zeist opent de gemeente een tijdelijk informatiepunt aan de Markt in De Klinker. Vanaf zaterdag 9 februari 10.00 uur zijn inwoners, ondernemers en bezoekers hier welkom voor vragen, opmerkingen of zorgen.

Lees verder >>

Op dinsdag 5 februari heeft het college van burgemeester en wethouders een brief gestuurd aan de gemeenteraad over de verkeersmaatregelen die op 28 januari ingingen.

Lees verder >>

Verkeersmaatregelen fase 2

dinsdag 29 januari 2019

Op maandag 28 januari ging fase 2 van het verkeersplan centrum en de wijkverkeersplannen in.

Lees verder >>

Nieuw beeld geeft centrum betekenis

dinsdag 27 november 2018

Het nieuwe beeld aan het Hogewegplantsoen is warm ontvangen.

Lees verder >>

Het centrum is klaar voor de feestdagen. Na de winter maken we het centrum echt af.

Lees verder >>