Gedicht krijgt vaste plek op vernieuwd marktplein

Het gedicht ‘Ik ben jouw plein’ dat stadsdichter Henjo Hekman vorig jaar schreef rondom de opening van de Markt heeft een vaste plek gekregen op het vernieuwde plein. Zes aluminium platen met daarop de coupletten van het gedicht zijn aangebracht op de betonnen plantenbakken op de Markt in het centrum van Zeist. “Ik hoop dat het gedicht eraan bijdraagt dat dit plein meer wordt dan een marktplein en uitgroeit tot de huiskamer van Zeist”, aldus de stadsdichter.

Het in de zomer van 2017 feestelijke geopende marktplein is het eerste deel van het winkelcentrum van Zeist dat vernieuwd is. Inmiddels is naast de Markt ook de Voorheuvel, de 1e Hogeweg, de Meester de Klerkstraat en het eerste deel van de Slotlaan vernieuwd. Op dit moment wordt nog gewerkt aan het Emmaplein. Na de bouwvak start de aannemer met de vernieuwing van het tweede deel van de Slotlaan.

Stadsdichter Henjo Hekman leest gedicht voor op het nieuwe marktplein
Stadsdichter Henjo Hekman leest gedicht voor aan wethouders Hoogstraten en Fluitman

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Per 1 november worden vier verkeers­maatregelen van kracht.

Lees verder >>

Informatiecentrum gesloten

maandag 22 oktober 2018

Het informatiecentrum aan de Weeshuislaan is per 18 oktober definitief gesloten.

Lees verder >>

Op 17 oktober is de eerste helft van de kruising Slotlaan-1e Hogeweg opgeleverd.

Lees verder >>

Vanaf maandag 8 oktober wordt de rijbaan van de Slotlaan tussen de 1e Hogeweg en de Weeshuislaan heringericht. Hierdoor is er tijdelijk geen verkeer meer mogelijk.

Lees verder >>

Op 1 oktober is het zover, dan start de week van de Maaltijd van Zeist! Dit is dan ook het moment om bijvoorbeeld input te geven over de pilot autovrije Slotlaan.

Lees verder >>