Kunstwerk Emmaplein wordt gerestaureerd en verplaatst

Het kunstwerk ‘de toevallige ontmoeting’ op het Emmaplein wordt gerestaureerd. In overleg met kunstenares Pinky Messchaert is het kunstwerk, bestaande uit een zestal RVS-buizen, voorzichtig gedemonteerd en verplaatst. Na de restauratie krijgt het kunstwerk een nieuwe plek aan de rotonde bij de Van Stolberglaan en de Oranje Nassaulaan (in de wijk Kerckebosch). De huidige plek op het Emmaplein krijgt in het toekomstige ontwerp een andere bestemming.

Gijs Kuiper, lid van de Adviescommissie Beeldende Kunst en Vormgeving (ABKV) vertelt: “Als adviesorgaan houden wij ons samen met de gemeente bezig met de diverse kunstwerken in onze gemeente. In dit geval komt het kunstwerk in het ontwerp van het toekomstige Emmaplein niet tot zijn recht. Dit betekent niet dat het kunstwerk zomaar weg kan. We bekijken samen met de kunstenares en de gemeente wat we met het kunstwerk gaan doen. De rotonde aan de Oranje Nassaulaan is een mooie nieuwe plek.”

Las- en constructiebedrijf Dorresteijn uit Zeist voert de restauratie uit. “Een bewuste keuze want zij hebben ervaring met het veilig uitvoeren van dit soort projecten”, vertelt Gijs Kuiper. De restauratie houdt in dat de twee buitenste buizen worden vervangen. Ook krijgt het werk een poetsbeurt.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Vanwege de vragen en zorgen over de nieuwe verkeerssituatie in het centrum van Zeist opent de gemeente een tijdelijk informatiepunt aan de Markt in De Klinker. Vanaf zaterdag 9 februari 10.00 uur zijn inwoners, ondernemers en bezoekers hier welkom voor vragen, opmerkingen of zorgen.

Lees verder >>

Op dinsdag 5 februari heeft het college van burgemeester en wethouders een brief gestuurd aan de gemeenteraad over de verkeersmaatregelen die op 28 januari ingingen.

Lees verder >>

Verkeersmaatregelen fase 2

dinsdag 29 januari 2019

Op maandag 28 januari ging fase 2 van het verkeersplan centrum en de wijkverkeersplannen in.

Lees verder >>

Nieuw beeld geeft centrum betekenis

dinsdag 27 november 2018

Het nieuwe beeld aan het Hogewegplantsoen is warm ontvangen.

Lees verder >>

Het centrum is klaar voor de feestdagen. Na de winter maken we het centrum echt af.

Lees verder >>