Laatste deel Slotlaan en Emmaplein nu aan de beurt

U heeft het vast gemerkt: het laatste deel van de Slotlaan en het Emmaplein zijn nu aan de beurt om nieuwe bestrating te krijgen. Aannemer BAM is hard aan de slag met het aanbrengen van andere stenen, geleidelijnen en fietsnietjes.

Meer groen en een speelplek

Ook komen er in de 1e Hogeweg, Meester de Klerkstraat en Kerkweg nieuwe bomen. In de nieuw groenbakken rondom Emmaplein en Voorheuvel komt mooie beplanting. Het uitgangspunt voor de vulling met planten is dat er ieder seizoen iets bloeit, ook in het najaar. Het nieuwe Emmaplein wordt een stuk groener, er komt een kunstwerk wat ook de windhinder moet beperken en er is ruimte om te spelen. Tegenover de Mango op het Emmaplein is een speelplek ingericht waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen.

Hogewegplantsoen

Aannemer BAM pakt de komende periode in de diverse straten van het centrumgebied ook nog enkele laatste inrichtingsdetails aan. Vanaf 15 oktober is de BAM ook aan het werk in het Hogewegplantsoen. Het pleintje krijgt een gezellige plek met banken rondom het beeld ‘Eden’ van kunstenaar Ram Katzir. Daaromheen komt nieuwe beplanting en het geheel wordt fraai uitgelicht.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Vanwege de vragen en zorgen over de nieuwe verkeerssituatie in het centrum van Zeist opent de gemeente een tijdelijk informatiepunt aan de Markt in De Klinker. Vanaf zaterdag 9 februari 10.00 uur zijn inwoners, ondernemers en bezoekers hier welkom voor vragen, opmerkingen of zorgen.

Lees verder >>

Op dinsdag 5 februari heeft het college van burgemeester en wethouders een brief gestuurd aan de gemeenteraad over de verkeersmaatregelen die op 28 januari ingingen.

Lees verder >>

Verkeersmaatregelen fase 2

dinsdag 29 januari 2019

Op maandag 28 januari ging fase 2 van het verkeersplan centrum en de wijkverkeersplannen in.

Lees verder >>

Nieuw beeld geeft centrum betekenis

dinsdag 27 november 2018

Het nieuwe beeld aan het Hogewegplantsoen is warm ontvangen.

Lees verder >>

Het centrum is klaar voor de feestdagen. Na de winter maken we het centrum echt af.

Lees verder >>