Laatste deel Slotlaan en Emmaplein nu aan de beurt

U heeft het vast gemerkt: het laatste deel van de Slotlaan en het Emmaplein zijn nu aan de beurt om nieuwe bestrating te krijgen. Aannemer BAM is hard aan de slag met het aanbrengen van andere stenen, geleidelijnen en fietsnietjes.

Meer groen en een speelplek

Ook komen er in de 1e Hogeweg, Meester de Klerkstraat en Kerkweg nieuwe bomen. In de nieuw groenbakken rondom Emmaplein en Voorheuvel komt mooie beplanting. Het uitgangspunt voor de vulling met planten is dat er ieder seizoen iets bloeit, ook in het najaar. Het nieuwe Emmaplein wordt een stuk groener, er komt een kunstwerk wat ook de windhinder moet beperken en er is ruimte om te spelen. Tegenover de Mango op het Emmaplein is een speelplek ingericht waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen.

Hogewegplantsoen

Aannemer BAM pakt de komende periode in de diverse straten van het centrumgebied ook nog enkele laatste inrichtingsdetails aan. Vanaf 15 oktober is de BAM ook aan het werk in het Hogewegplantsoen. Het pleintje krijgt een gezellige plek met banken rondom het beeld ‘Eden’ van kunstenaar Ram Katzir. Daaromheen komt nieuwe beplanting en het geheel wordt fraai uitgelicht.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Per 1 november worden vier verkeers­maatregelen van kracht.

Lees verder >>

Informatiecentrum gesloten

maandag 22 oktober 2018

Het informatiecentrum aan de Weeshuislaan is per 18 oktober definitief gesloten.

Lees verder >>

Op 17 oktober is de eerste helft van de kruising Slotlaan-1e Hogeweg opgeleverd.

Lees verder >>

Vanaf maandag 8 oktober wordt de rijbaan van de Slotlaan tussen de 1e Hogeweg en de Weeshuislaan heringericht. Hierdoor is er tijdelijk geen verkeer meer mogelijk.

Lees verder >>

Op 1 oktober is het zover, dan start de week van de Maaltijd van Zeist! Dit is dan ook het moment om bijvoorbeeld input te geven over de pilot autovrije Slotlaan.

Lees verder >>