STAN&CO tovert oude gasfabriek om tot bruisend restaurant

Begin juli opende STAN&CO haar deuren in Zeist. De oude gasfabriek op de hoek van de Antonlaan en de Steynlaan is omgetoverd tot een bruisend restaurant. STAN&CO wil met haar concept van food, drinks en friends het Zeister horeca-aanbod verrijken.

Monumentaal pand

De van oorsprong Utrechtse horecaondernemers hadden hun oog laten vallen op het monumentale pand. Tamara ten Berge, projectmanager bij STAN&CO Zeist vertelt: “Het karakteristieke gebouw met mooie details past precies bij ons idee van een sfeervol restaurant.” Tamara geeft aan dat ze geluk hebben gehad met het vinden van dit pand. “Het is goed bereikbaar, ook doordat het dichtbij het busstation ligt.”

Zeist, dorp met regio-uitstraling

De eigenaren van STAN&CO hebben juist voor Zeist gekozen vanwege de ligging van het dorp. “We hebben gemerkt dat Zeist aantrekkelijk is voor mensen die er wonen en ook voor inwoners van omliggende gemeentes. Die uitstraling in de regio is een belangrijke factor geweest om hier een vestiging te openen, aldus Tamara. Dat het centrum is opgeknapt en fris oogt, is voor de ondernemers een prettige bijkomstigheid.

Warm en gastvrij welkom

Tamara vervolgt: “Wat zo leuk is, onze buren in de Steynlaan hebben ons een heel warm en gastvrij welkom gegeven met kaarten, cadeaus en een welkomstadvertentie. Dat was ontzettend leuk om te merken.” Deze mooie start stimuleert het STAN&CO-team om één van de gezellige plekken in het dorp te zijn waar mensen uit Zeist en omgeving ontspannen kunnen genieten van een hapje en een drankje. Het valt Tamara op dat er in de Zeister middenstand veel creativiteit zit om het centrum te laten bruisen. “Het stimuleert om samen te werken want we hebben allemaal baat bij een aantrekkelijk centrum," aldus Tamara.

interieur Stan&co
interieur Stan&co

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Vanwege de vragen en zorgen over de nieuwe verkeerssituatie in het centrum van Zeist opent de gemeente een tijdelijk informatiepunt aan de Markt in De Klinker. Vanaf zaterdag 9 februari 10.00 uur zijn inwoners, ondernemers en bezoekers hier welkom voor vragen, opmerkingen of zorgen.

Lees verder >>

Op dinsdag 5 februari heeft het college van burgemeester en wethouders een brief gestuurd aan de gemeenteraad over de verkeersmaatregelen die op 28 januari ingingen.

Lees verder >>

Verkeersmaatregelen fase 2

dinsdag 29 januari 2019

Op maandag 28 januari ging fase 2 van het verkeersplan centrum en de wijkverkeersplannen in.

Lees verder >>

Nieuw beeld geeft centrum betekenis

dinsdag 27 november 2018

Het nieuwe beeld aan het Hogewegplantsoen is warm ontvangen.

Lees verder >>

Het centrum is klaar voor de feestdagen. Na de winter maken we het centrum echt af.

Lees verder >>