Start werkzaamheden Meester de Klerkstraat

Inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente werken samen aan een Zeister centrum waar het leuk is om te winkelen en te verblijven. De Meester de Klerkstraat gaat daarom een groenere uitstraling krijgen. De huidige bomen, die houden we. Ook komen er meer kort-parkeermogelijkheden voor het winkelend publiek, waarbij de voetganger - meer dan nu - centraal staat. Op 23 oktober is BAM Infra met de herinrichting van de Meester de Klerkstraat gestart.

Fasering van de werkzaamheden

  • Als eerste, vanaf 23 oktober, wordt de stoep aan de kant van Bakkerij Neplenbroek en de Gall & Gall vernieuwd.
  • Op maandag 30 oktober starten de werkzaamheden aan de rijbaan van de 1e Hogeweg tot de inrit van parkeergarage Emmaplein. De weg gaat weer open op vrijdag 17 november om 16.00 uur.
  • Begin 2018 starten de werkzaamheden aan het deel voor de inrit van parkeergarage Emmaplein tot aan de Weeshuislaan. Deze werkzaamheden duren maximaal 3 weken.
  • Ook de herinrichting van de stoep aan de kant van de Multivlaai wordt waarschijnlijk begin 2018 uitgevoerd. De aanleg van de nieuwe stoep wordt gecombineerd met het plaatsen van de nieuwe luifel. Op deze manier beperken we de overlast voor de winkeliers zoveel als mogelijk.

Bereikbaarheid

De werkzaamheden aan de rijbaan voeren we gefaseerd uit om de hinder zo veel mogelijk te beperken. Tijdens de werkzaamheden blijven de winkels bereikbaar voor het winkelend publiek. Ook de parkeergarage Emmaplein blijft altijd toegankelijk: òf via de 1e Hogeweg, òf via de Weeshuislaan.

Periode tot en met zondag 29 oktober

Tot maandag 30 oktober is parkeergarage Emmaplein bereikbaar via de 1e Hogeweg. Uitrijden gaat via: Weeshuislaan-Antonlaan. Uitrijden naar de 1e Hogeweg is dan niet mogelijk. Doorgaand verkeer vanaf de 1e Hogeweg naar de Weeshuislaan-Antonlaan is mogelijk.

Periode 30 oktober tot en met 17 november

Vanaf maandag 30 oktober tot en met vrijdag 17 november (16.00 uur) is de parkeergarage Emmaplein alleen bereikbaar via de Weeshuislaan. Dit staat op gele omleidingsborden aangegeven. Uitrijden naar de 1e Hogeweg is dan niet mogelijk.

Meer informatie over de bereikbaarheid en parkeren in het centrum.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Van 3 september tot en met eind oktober is de Slotlaan afgesloten tussen de 1e Hogeweg en de Weeshuislaan. Voor het verkeer geldt een omleiding.

Lees verder >>

Aziatisch eten met een lokaal tintje. Dat kan vanaf 15 augustus aan de Voorheuvel bij The Fusion Club.

Lees verder >>

Begin juli opende STAN&CO haar deuren in Zeist. De oude gasfabriek op de hoek van de Antonlaan en de Steynlaan is omgetoverd tot een bruisend restaurant.

Lees verder >>

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de planning voor de herinrichting van het centrum aan te passen.

Lees verder >>

Gedicht ‘Ik ben jouw plein’ heeft een vaste plek gekregen op het vernieuwde marktplein.

Lees verder >>