Taste & Tools: dezelfde smaak, maar een andere plek

In slechts 4 dagen heeft Taste & Tools, voorheen aan het Emmaplein, de nieuwe grotere winkel aan de Slotlaan ingericht. “Ik was al een tijdje aan het zoeken naar een nieuwe locatie. Van centrummanager Hans van Aalst hoorde ik dat dit pand binnenkort vrij kwam en toen is het balletje gaan rollen”, vertelt eigenaar Erik van Es blij.

Vertrek V&D belangrijke reden voor verhuizing

Aanleiding voor de verhuizing is niet alleen de wens voor een grotere winkel. Ook het vertrek van de V&D speelt een belangrijke rol. Erik: “Sinds het vertrek merken we dat er minder mensen over het Emmaplein lopen. Nu we op onze nieuwe locatie zitten merken we dat voorbijgangers ook naar binnenkomen. Zo heb ik tijdens de verbouwing een melkopschuimer verkocht aan een meneer die toevallig over de Slotlaan liep. Dat soort nieuwe klanten had ik op de oude locatie maar weinig meer.”

Nieuwe winkel is groter

“De nieuwe winkel is 50% groter waardoor we ook de ruimte hebben om tafels en stoelen in de winkel te zetten. Hier kunnen klanten genieten van een lekker kopje koffie of thee. Uiteraard in combinatie met een lekker stukje zelf gemaakt gebak of bijvoorbeeld een chocolaatje.”

Taste & Tools is een speciaalzaak met diverse blends koffie en maar liefst 150 soorten thee. Een walhalla voor de koffie- en theeliefhebber. “In de winkel schenken we Panama Boquete. Dit is een koffie met een hele lichte butterscotch nuance. Daardoor is deze boon heel goed te gebruiken voor een gewoon kopje koffie of een cappuccino. Maar we hebben meer. De Cuba Turquino Lavado is bijvoorbeeld een koffie die we veel verkopen”, aldus Erik. “Maar we zijn niet alleen een speciaalzaak doordat we verschillende soorten koffie en thee verkopen. Bij ons vinden klanten ook alles wat hiermee te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan koffiemachines, mokken, theepotten, reisbekers of overheerlijke chocolade van het merk Visser. Dit wordt gemaakt in een klein atelier in Schimmert (provincie Limburg).”

binnenkant winkel Taste & Tools

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

“We vielen voor het pand vanwege de plek midden in de Slotlaan en de gezellige binnenruimte”. Aan het woord is Jeroen de Goede van Blink. Samen met Ron Schrijvers is hij eigenaar van het restaurant aan de Slotlaan.

Lees verder >>

Bouwvak

woensdag 25 juli 2018

De laatste maanden is gewerkt aan verschillende delen van het centrum van Zeist. Het grootste gedeelte van het gastvrije centrum met meer ruimte voor groen is nu klaar. Vanaf 30 juli start de bouwvak. Na de bouwvak worden de laatste winkelstraten heringericht.

Lees verder >>

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de planning voor de herinrichting van het centrum aan te passen.

Lees verder >>

Gedicht ‘Ik ben jouw plein’ heeft een vaste plek gekregen op het vernieuwde marktplein.

Lees verder >>

De rechtbank heeft uitspraak gedaan over het verkeersplan Centrum. Ook deed zij uitspraak over het wijkverkeersplan Lyceumkwartier-Zuid en Wilhelminapark.

Lees verder >>