Verkeer in Zeist

Op 28 juni heeft de rechtbank alle ingestelde beroepen tegen de verkeersmaatregelen binnen het centrum ongegrond verklaard. Daarmee is de gemeente in het gelijk gesteld. De verkeersmaatregelen worden in twee fases ingesteld binnen het centrum.

Verkeersmaatregelen met relatief weinig gevolgen

De verkeersmaatregelen met relatief weinig impact worden per 1 november uitgevoerd. Het gaat om de volgende verkeersmaatregelen:

  1. Afsluiting Rozenstraat bij de Voorheuvel, ook voor ontheffinghouders. Er komen paaltjes te staan. Ontheffinghouders van de Voorheuvel kunnen dan alleen het gebied in via de Bergweg,
  2. Vanaf parkeergarage Emmaplein verplicht rechtsaf. Tot januari kan men nog via de route langs de Markt rijden om de 1e Hogeweg te bereiken.
  3. Afsluiting Jagerlaan bij de Slotlaan. De Jagerlaan is niet berekend op de duizenden auto’s en vrachtverkeer dat door de Jagerlaan rijdt. De winkels en horeca langs de Jagerlaan blijven bereikbaar via de Antonlaan.
  4. Afsluiting (Korte) Weeshuislaan bij de Slotlaan. Nu de bussen richting Driebergen en Utrecht via de Markt en 1e Hogeweg rijden is er geen  reden meer om de (Korte) Weeshuislaan open te houden. Deze maatregel wordt uitgevoerd zodra de Slotlaan helemaal klaar is.

Verkeersmaatregelen met veel gevolgen

De verkeersmaatregelen met veel impact worden in januari 2019 uitgevoerd. Op een later moment ontvangt u hier meer informatie over. Om verkeer goed te informeren worden dan routebeschrijvingen aangeboden, die bewoners en winkeliers dan ook kunnen delen met hun bezoekers.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Vanwege de vragen en zorgen over de nieuwe verkeerssituatie in het centrum van Zeist opent de gemeente een tijdelijk informatiepunt aan de Markt in De Klinker. Vanaf zaterdag 9 februari 10.00 uur zijn inwoners, ondernemers en bezoekers hier welkom voor vragen, opmerkingen of zorgen.

Lees verder >>

Op dinsdag 5 februari heeft het college van burgemeester en wethouders een brief gestuurd aan de gemeenteraad over de verkeersmaatregelen die op 28 januari ingingen.

Lees verder >>

Verkeersmaatregelen fase 2

dinsdag 29 januari 2019

Op maandag 28 januari ging fase 2 van het verkeersplan centrum en de wijkverkeersplannen in.

Lees verder >>

Nieuw beeld geeft centrum betekenis

dinsdag 27 november 2018

Het nieuwe beeld aan het Hogewegplantsoen is warm ontvangen.

Lees verder >>

Het centrum is klaar voor de feestdagen. Na de winter maken we het centrum echt af.

Lees verder >>