Verkeer in Zeist

Op 28 juni heeft de rechtbank alle ingestelde beroepen tegen de verkeersmaatregelen binnen het centrum ongegrond verklaard. Daarmee is de gemeente in het gelijk gesteld. De verkeersmaatregelen worden in twee fases ingesteld binnen het centrum.

Verkeersmaatregelen met relatief weinig gevolgen

De verkeersmaatregelen met relatief weinig impact worden per 1 november uitgevoerd. Het gaat om de volgende verkeersmaatregelen:

  1. Afsluiting Rozenstraat bij de Voorheuvel, ook voor ontheffinghouders. Er komen paaltjes te staan. Ontheffinghouders van de Voorheuvel kunnen dan alleen het gebied in via de Bergweg,
  2. Vanaf parkeergarage Emmaplein verplicht rechtsaf. Tot januari kan men nog via de route langs de Markt rijden om de 1e Hogeweg te bereiken.
  3. Afsluiting Jagerlaan bij de Slotlaan. De Jagerlaan is niet berekend op de duizenden auto’s en vrachtverkeer dat door de Jagerlaan rijdt. De winkels en horeca langs de Jagerlaan blijven bereikbaar via de Antonlaan.
  4. Afsluiting (Korte) Weeshuislaan bij de Slotlaan. Nu de bussen richting Driebergen en Utrecht via de Markt en 1e Hogeweg rijden is er geen  reden meer om de (Korte) Weeshuislaan open te houden. Deze maatregel wordt uitgevoerd zodra de Slotlaan helemaal klaar is.

Verkeersmaatregelen met veel gevolgen

De verkeersmaatregelen met veel impact worden in januari 2019 uitgevoerd. Op een later moment ontvangt u hier meer informatie over. Om verkeer goed te informeren worden dan routebeschrijvingen aangeboden, die bewoners en winkeliers dan ook kunnen delen met hun bezoekers.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Per 1 november worden vier verkeers­maatregelen van kracht.

Lees verder >>

Informatiecentrum gesloten

maandag 22 oktober 2018

Het informatiecentrum aan de Weeshuislaan is per 18 oktober definitief gesloten.

Lees verder >>

Op 17 oktober is de eerste helft van de kruising Slotlaan-1e Hogeweg opgeleverd.

Lees verder >>

Vanaf maandag 8 oktober wordt de rijbaan van de Slotlaan tussen de 1e Hogeweg en de Weeshuislaan heringericht. Hierdoor is er tijdelijk geen verkeer meer mogelijk.

Lees verder >>

Op 1 oktober is het zover, dan start de week van de Maaltijd van Zeist! Dit is dan ook het moment om bijvoorbeeld input te geven over de pilot autovrije Slotlaan.

Lees verder >>