Verkeer in Zeist

Op 28 juni heeft de rechtbank alle ingestelde beroepen tegen de verkeersmaatregelen binnen het centrum ongegrond verklaard. Daarmee is de gemeente in het gelijk gesteld. De verkeersmaatregelen worden in twee fases ingesteld binnen het centrum.

Verkeersmaatregelen met relatief weinig gevolgen

De verkeersmaatregelen met relatief weinig impact worden per 1 november uitgevoerd. Het gaat om de volgende verkeersmaatregelen:

  1. Afsluiting Rozenstraat bij de Voorheuvel, ook voor ontheffinghouders. Er komen paaltjes te staan. Ontheffinghouders van de Voorheuvel kunnen dan alleen het gebied in via de Bergweg,
  2. Vanaf parkeergarage Emmaplein verplicht rechtsaf. Tot januari kan men nog via de route langs de Markt rijden om de 1e Hogeweg te bereiken.
  3. Afsluiting Jagerlaan bij de Slotlaan. De Jagerlaan is niet berekend op de duizenden auto’s en vrachtverkeer dat door de Jagerlaan rijdt. De winkels en horeca langs de Jagerlaan blijven bereikbaar via de Antonlaan.
  4. Afsluiting (Korte) Weeshuislaan bij de Slotlaan. Nu de bussen richting Driebergen en Utrecht via de Markt en 1e Hogeweg rijden is er geen  reden meer om de (Korte) Weeshuislaan open te houden. Deze maatregel wordt uitgevoerd zodra de Slotlaan helemaal klaar is.

Verkeersmaatregelen met veel gevolgen

De verkeersmaatregelen met veel impact worden in januari 2019 uitgevoerd. Op een later moment ontvangt u hier meer informatie over. Om verkeer goed te informeren worden dan routebeschrijvingen aangeboden, die bewoners en winkeliers dan ook kunnen delen met hun bezoekers.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Nieuw beeld geeft centrum betekenis

dinsdag 27 november 2018

Het nieuwe beeld aan het Hogewegplantsoen is warm ontvangen.

Lees verder >>

Het centrum is klaar voor de feestdagen. Na de winter maken we het centrum echt af.

Lees verder >>

Vanaf 1 november is de verkeerssituatie binnen het centrum gewijzigd. De afsluiting van de Jagerlaan is nog even wennen.

Lees verder >>

De Montaubanstraat krijgt nieuwe afvalcontainers. Die wordt de straat op dinsdag 20 november - en misschien ook op woensdag 21 november - overdag afgesloten.

Lees verder >>

Per 1 november worden vier verkeers­maatregelen van kracht.

Lees verder >>