Wereldwinkel opent deuren op 1e Hogeweg

16 juni was het zover, toen opende wethouder Laura Hoogstraten de deuren van de Wereldwinkel aan de 1e Hogeweg. Harrie van Dijk en Lies de Goede zijn druk geweest met het inrichten van de winkel. Allebei zijn ze al jaren vrijwilliger. Harrie: “We hadden een gering budget voor de  inrichting van het nieuwe pand maar met de inzet en het enthousiasme van onze vrijwilligers, konden we heel veel zelf doen”.

De wereldwinkel is al jaren een bekende winkel in Nederland. Lies: “We zitten al 47 jaar in Zeist. Van onze omzet betalen we onze vaste lasten en als we iets over hebben doneren we geld aan een goed doel. Dit is de laatste jaren helaas niet mogelijk geweest. Door de crisis kregen winkelcentra het moeilijk. Ook wij als Wereldwinkel zagen onze omzet en klantenaantallen op de Steynlaan dalen. Met de opening van de nieuwe winkel op een prominente plaats hopen we hier verandering in te brengen.”

“Klanten vinden bij ons ‘eerlijke’ producten. In de jaren 60 verkocht de Wereldwinkel vooral koffie, thee en rietsuiker. Op dit moment kunnen we daar de winkel niet meer van laten bestaan en zie je in het assortiment ook veel kunst en nijverheidsartikelen zoals sierraden, beeldjes en speelgoed. Afkomstig uit verschillende landen en allemaal met de hand gemaakt door mensen die daarvoor een eerlijke prijs betaald krijgen”, aldus Harrie.

Harrie van Dijk en Lies de Goede
Harrie van Dijk en Lies de Goede

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

“We vielen voor het pand vanwege de plek midden in de Slotlaan en de gezellige binnenruimte”. Aan het woord is Jeroen de Goede van Blink. Samen met Ron Schrijvers is hij eigenaar van het restaurant aan de Slotlaan.

Lees verder >>

Bouwvak

woensdag 25 juli 2018

De laatste maanden is gewerkt aan verschillende delen van het centrum van Zeist. Het grootste gedeelte van het gastvrije centrum met meer ruimte voor groen is nu klaar. Vanaf 30 juli start de bouwvak. Na de bouwvak worden de laatste winkelstraten heringericht.

Lees verder >>

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de planning voor de herinrichting van het centrum aan te passen.

Lees verder >>

Gedicht ‘Ik ben jouw plein’ heeft een vaste plek gekregen op het vernieuwde marktplein.

Lees verder >>

De rechtbank heeft uitspraak gedaan over het verkeersplan Centrum. Ook deed zij uitspraak over het wijkverkeersplan Lyceumkwartier-Zuid en Wilhelminapark.

Lees verder >>