Wereldwinkel opent deuren op 1e Hogeweg

16 juni was het zover, toen opende wethouder Laura Hoogstraten de deuren van de Wereldwinkel aan de 1e Hogeweg. Harrie van Dijk en Lies de Goede zijn druk geweest met het inrichten van de winkel. Allebei zijn ze al jaren vrijwilliger. Harrie: “We hadden een gering budget voor de  inrichting van het nieuwe pand maar met de inzet en het enthousiasme van onze vrijwilligers, konden we heel veel zelf doen”.

De wereldwinkel is al jaren een bekende winkel in Nederland. Lies: “We zitten al 47 jaar in Zeist. Van onze omzet betalen we onze vaste lasten en als we iets over hebben doneren we geld aan een goed doel. Dit is de laatste jaren helaas niet mogelijk geweest. Door de crisis kregen winkelcentra het moeilijk. Ook wij als Wereldwinkel zagen onze omzet en klantenaantallen op de Steynlaan dalen. Met de opening van de nieuwe winkel op een prominente plaats hopen we hier verandering in te brengen.”

“Klanten vinden bij ons ‘eerlijke’ producten. In de jaren 60 verkocht de Wereldwinkel vooral koffie, thee en rietsuiker. Op dit moment kunnen we daar de winkel niet meer van laten bestaan en zie je in het assortiment ook veel kunst en nijverheidsartikelen zoals sierraden, beeldjes en speelgoed. Afkomstig uit verschillende landen en allemaal met de hand gemaakt door mensen die daarvoor een eerlijke prijs betaald krijgen”, aldus Harrie.

Harrie van Dijk en Lies de Goede
Harrie van Dijk en Lies de Goede

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Verkeersmaatregelen fase 2

dinsdag 18 december 2018

Op maandag 28 januari gaat fase 2 van het verkeersplan centrum en de wijkverkeersplannen in.

Lees verder >>

Nieuw beeld geeft centrum betekenis

dinsdag 27 november 2018

Het nieuwe beeld aan het Hogewegplantsoen is warm ontvangen.

Lees verder >>

Het centrum is klaar voor de feestdagen. Na de winter maken we het centrum echt af.

Lees verder >>

Vanaf 1 november is de verkeerssituatie binnen het centrum gewijzigd. De afsluiting van de Jagerlaan is nog even wennen.

Lees verder >>

De Montaubanstraat krijgt nieuwe afvalcontainers. Die wordt de straat op dinsdag 20 november - en misschien ook op woensdag 21 november - overdag afgesloten.

Lees verder >>