Veel gestelde vragen

Het is logisch dat de herinrichting van het centrum van Zeist veel vragen oproept. Hier geven wij antwoord op veel gestelde vragen. 

Waar komen de kiosken en kunstwerken te staan?

In maart 2017 starten de ontwerpsessies rondom de bijzondere elementen zoals een kiosk en kunstwerken. In het ontwerp is rekening gehouden met een aantal locaties waar bijzondere elementen kunnen komen. Op dit moment wordt de invulling van deze locaties doorgenomen met bewoners, ondernemers en externe partijen.

Wat gaat er gebeuren?

Het centrum van Zeist vernieuwt. Inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en gemeente werken samen aan een centrum waar het leuk is om te winkelen en te verblijven. Het nieuwe centrum krijgt een groenere uitstraling en voelt gastvrij. In 2018 zal de herinrichting klaar zijn.

Hier vindt u een 3D-animatie van het ontwerp van het nieuwe centrum van Zeist.

Worden tijdens de herinrichting ook bomen gekapt?

Tijdens de herinrichting worden sommige bomen gekapt. Veelal heeft dit te maken met de verwachte levensduur van de bomen. Hier staat tegenover dat er ook nieuwe bomen geplant worden waardoor er na de oplevering van de herinrichting meer bomen in het centrum staan. Doordat hier ook laag groen aan toegevoegd wordt ontstaat er een groener centrum.

Waar moeten mijn leveranciers laden en lossen?

Zolang er nog niet voor uw deur of in de directe omgeving gewerkt wordt, kunnen de leveranciers op de gebruikelijke locaties laden en lossen.

Op het moment dat er voor uw deur of in de directe omgeving gewerkt wordt, kunnen de leveranciers gebruik maken van andere laad- en losplekken in de buurt.

In overleg met BAM Infra kan er eventueel assistentie verleend worden bij het laden en lossen.

Waar stopt de bus tijdens de werkzaamheden aan de Slotlaan?

Tijdens de werkzaamheden voor de herinrichting van de Slotlaan is Bushalte Belcour aan de Slotlaan tijdelijk verplaatst naar de Weeshuislaan. Een actueel reisadvies is te vinden op de website 9292.nl

 

 

 

Waar kan ik tijdens de werkzaamheden parkeren?

De herinrichting van het centrum wordt gefaseerd uitgevoerd. Hierdoor blijft het centrum bereikbaar voor auto’s, bussen, vrachtverkeer, fietsers en voetgangers. De bereikbaarheid van de parkeergarages wordt door middel van omleidingsroutes aangegeven.

Is mijn favoriete winkel nog bereikbaar?

Ja, BAM Infra zorgt ervoor dat de winkels bereikbaar zijn voor winkelend publiek en leveranciers. 

Wat te doen bij hinder?

Woont of onderneemt u in het centrum van Zeist en heeft de informatieavond voor uw straat plaatsgevonden? Dan bent u inmiddels in contact gebracht met BAM Infra. Meldingen van eventuele hinder kunnen bij de BAM worden gemeld. Zij zullen vervolgens kijken welke oplossing ze kunnen bieden.

Waar kan ik terecht met vragen?

Aan de Weeshuislaan 5 in Zeist, tegenover de Allegrotuin, vindt u het informatiecentrum. Daar kunt u terecht voor informatie over de herinrichting.

Wie voert het project uit?

BAM Infra voert de herinrichting van het centrum van Zeist uit.

Wat zijn de werktijden van de aannemer?

BAM Infra werkt  van maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot 17.00 uur. Incidenteel kan het voorkomen dat de aannemer hier van afwijkt.  

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Maandag 23 oktober start BAM Infra met de herinrichting van de Meester de Klerkstraat. Als eerste wordt de stoep aan de kant van Bakkerij Neplenbroek en de Gall & Gall vernieuwd. Op maandag 30 oktober start BAM Infra met fase 1 van de rijbaan.

Lees verder >>

De kastanje gaat het warm krijgen!

dinsdag 17 oktober 2017

Bij de herinrichting van het centrum worden gezonde bomen zoveel mogelijk bewaard. Dat geldt zeker voor de grote paardenkastanje in het plantsoen aan de 1e Hogeweg.

Lees verder >>

Op zaterdag 28 oktober onthult wethouder Fluitman het ontwerp voor het 1e Hogewegplantsoen.

Lees verder >>

Sinds 3 maanden is Muah Salon een nieuw gezicht op de Meester de Klerkstraat. De startende, jonge onderneemster weet wat zij wil.

Lees verder >>

Waar voorheen aan de Slotlaan 119 de naam Benetton op de gevel stond, is nu de naam FEMS duidelijk zichtbaar. Een nieuwe uitstraling, maar dezelfde gezichten.

Lees verder >>