Project

In maart 2015 nam de gemeenteraad de centrumvisie aan. Zeist moest weer een bruisend en bloeiend centrum krijgen. Een centrum waar ondernemers, bewoners en het winkelend publiek uit Zeist en omgeving zich thuis voelen. In dit centrum moest een gevarieerd aanbod van winkels komen en een uitstraling krijgen die past bij Zeist: groen, gezond en gastvrij! Een centrum dat ook in 2020 én daarna aantrekkelijk is en meegroeit met de veranderingen in de samenleving en tijd.

We deden het samen

Inwoners, ondernemers en betrokkenen hadden een belangrijke rol. We deden het samen! Via de regiegroep vormden zij daarom een belangrijk onderdeel van de projectorganisatie. De gemeente ondersteunde en faciliteerde vooral het proces rond de herinrichting van winkelstraten en de kwaliteit van het centrum, zodat het centrum van Zeist aantrekkelijk zou worden èn blijven.

Planning

In de periode van 2015 tot 2018 vond de vernieuwing van het centrum van Zeist plaats. Het centrum kreeg een vormgeving die aansluit bij de wensen en het koopgedrag van de samenleving. Een centrum gericht op:

  • functioneel winkelen (kortstondig en doelgericht);
  • funshoppen;
  • prettig wonen en verblijven.

Met bijpassende voorzieningen, een hoogwaardige uitstraling en voldoende winkels en horeca.

Na de winter van 2018-2019 worden de laatste puntjes in het centrum afgemaakt.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Vanwege de vragen en zorgen over de nieuwe verkeerssituatie in het centrum van Zeist opent de gemeente een tijdelijk informatiepunt aan de Markt in De Klinker. Vanaf zaterdag 9 februari 10.00 uur zijn inwoners, ondernemers en bezoekers hier welkom voor vragen, opmerkingen of zorgen.

Lees verder >>

Op dinsdag 5 februari heeft het college van burgemeester en wethouders een brief gestuurd aan de gemeenteraad over de verkeersmaatregelen die op 28 januari ingingen.

Lees verder >>

Verkeersmaatregelen fase 2

dinsdag 29 januari 2019

Op maandag 28 januari ging fase 2 van het verkeersplan centrum en de wijkverkeersplannen in.

Lees verder >>

Nieuw beeld geeft centrum betekenis

dinsdag 27 november 2018

Het nieuwe beeld aan het Hogewegplantsoen is warm ontvangen.

Lees verder >>

Het centrum is klaar voor de feestdagen. Na de winter maken we het centrum echt af.

Lees verder >>