Planning

Dit doen we nu

BAM Infra is nog bezig met de herinrichting van de weg rondom het plantsoen aan de 1e Hogeweg. Daarnaast worden de puntjes op de ‘i’ gezet op bijvoorbeeld het eerste deel van de Slotlaan, de Voorheuvel en de Markt. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het plaatsen van fietsnietjes en prullenbakken. Ook worden er voor de Kerst bomen geplaatst in de deelgebieden die al klaar zijn. Verder vinden er in de decembermaand geen grote werkzaamheden in het centrum plaats. Reden hiervoor is de drukke winkelperiode in deze tijd van het jaar.

Werkzaamheden begin 2018

In januari en februari 2018 wordt gewerkt aan de herinrichting van het tweede deel van de Meester de Klerkstraat (het gedeelte tussen de Weeshuislaan en de parkeergarage).  Daarnaast worden ook nieuwe lantaarnpalen geplaatst.

De herinrichting van de overige deelgebieden (de korte Weeshuislaan, het tweede deel van het Emmaplein, de 1e Hogeweg en het tweede deel van de Slotlaan)  wordt opgepakt wanneer de kans op streng winterweer kleiner is. 

Deze planning bevat een overzicht van de activiteiten en werkzaamheden die de komende maanden zullen plaatsvinden. De planning wordt regelmatig bijgewerkt.

plattegrond van de deelgebieden voor de ontwerpsessies
deelgebieden ontwerpsessies

Uitvoering werkzaamheden

De werkzaamheden in het centrum worden gefaseerd uitgevoerd in de periode van eind 2016 t/m voorjaar 2018. In september 2016 is de sloop gestart van de tunnel bij de Klinker. Deze is nu afgerond.

Tevens moeten er verkeersbesluiten worden genomen en aanbestedingsprocedures worden opgestart.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Ondanks de regen en kou is de BAM er in geslaagd om de werkzaamheden op het eerste deel van het Emmaplein op tijd af te ronden.

Lees verder >>

Nieuwe centrumorganisatie gestart

donderdag 23 november 2017

Als het aan de gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren in het centrum ligt, dan blijft het centrum ook de komende jaren een plek waar het leuk is om te winkelen en te verblijven. Daarom investeren de partijen in de onderlinge samenwerking en vormen ze samen de nieuwe centrumorganisatie.

Lees verder >>

Woensdag 22 november is BAM Infra gestart met de herinrichting van de weg rondom het Hogewegplantsoen. De werkzaamheden aan de weg rondom het plantsoen zijn uiterlijk 22 december klaar.

Lees verder >>

Vanaf vrijdag 17 november rond het einde van de middag zijn alle weg-afsluitingen ten einde in het centrum van Zeist.

Lees verder >>

Graffiti als kunst

dinsdag 14 november 2017

De punt van de Klinker - het gedeelte tussen de Voorheuvel en de Markt - wordt verfraaid met een waar graffiti-kunstwerk.

Lees verder >>