1e Hogeweg

Start werkzaamheden weg rondom Hogewegplantsoen

Woensdag 22 november is BAM Infra gestart met de herinrichting van de weg rondom het Hogewegplantsoen. De weg wordt vernieuwd waardoor de bestrating aansluit bij de toekomstige bestrating van de 1e Hogeweg. De werkzaamheden aan de weg rondom het plantsoen zijn uiterlijk 22 december klaar.

De vernieuwing van de 1e Hogeweg en herinrichting van het plantsoen zullen naar verwachting begin 2018 uitgevoerd worden. Waarschijnlijk in februari of maart 2018.

Doorgaand verkeer op de 1e Hogeweg en winkelend publiek hebben vrijwel geen last van deze werkzaamheden. Doordat de bestrating van de stoep per fase wordt verwijderd en vrijwel direct de nieuwe bestrating wordt aangelegd, blijven de woningen goed bereikbaar.

Ontwerp voor het 1e Hogewegplantsoen

Op zaterdag 28 oktober 2017 onthulde wethouder Marcel Fluitman het ontwerp voor het 1e Hogewegplantsoen. Het betreft een herinrichting van het gehele plantsoen. De onthulling vond plaats in het huidige plantsoen.

Het Hogewegplantsoen wordt een ontmoetingsplek voor jong en oud. Het zal haar groene karakter behouden, de grote kastanjeboom blijft staan en er komt een kunstwerk.

Meer informatie over kunst in het centrum.

Kastanje in het Hogewegplantsoen gaat het warm krijgen!

Bij de herinrichting van het centrum worden de gezonde bomen zo veel mogelijk bewaard. Dat geldt zeker voor de grote paardenkastanje in het plantsoen aan de 1e Hogeweg. Het is een prachtige beeldbepalende boom die in het centrum van Zeist uniek is. Het feit dat de boom zo imposant groot heeft kunnen worden, heeft diverse oorzaken. Eén van de belangrijkste oorzaken is dat de boom altijd de ruimte heeft gehad om zich te ontwikkelen.

Lees meer over het behoud van de beeldbepalende kastanjeboom in het 1e Hogewegplantsoen >>

Waterleiding 1e Hogeweg vervangen door Vitens

In juli startte aannemer A. Hak (namens Vitens) met het vervangen van een waterleiding aan de noordoostkant van de 1e Hogeweg (zijde Meester de Klerkstraat). De hele waterleiding vanaf Vishandel Vossole tot en met de Benetton is inmiddels vervangen. In de week van 1 november heeft Vitens de werkzaamheden officieel afgerond.

Definitief ontwerp

Hier vindt u het  definitieve ontwerp van de 1e Hogeweg en de Meester de Klerkstraat.

Het nieuwe ontwerp wijkt op onderdelen iets af van het vastgestelde schetsontwerp van januari 2017. Samen met bewoners, ondernemers, pandeigenaren en BAM Infra hebben we afgelopen periode de ontwerpen verder geactualiseerd. Hier is vooral gekeken naar verbeteringen op het gebied van groen en fietsenstallingen. Daarnaast hebben we samen met de omgeving een aantal onderdelen ingevuld die in januari 2017 nog niet bekend waren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locaties van oliebollenkramen en kiosken.

Impressie nieuwe centrum

Met de in februari 2017 gelanceerde 3D-animatie krijgt u een duidelijke impressie van het nieuwe centrum van Zeist. Dit ontwerp is tot stand gekomen door ontwerpteams bestaande uit bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren. In het ontwerp proces werden deze teams ondersteund door een ingenieursbureau en de gemeente.

Planning deelgebied

Hier vindt u een overzicht met de planning van alle activiteiten en werkzaamheden.

Bereikbaarheid

Klik op de plattegrond voor de pagina omleidingen / werkzaamheden in en rondom het centrum

Meer informatie? Bezoek het informatiecentrum

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in het centrum? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum. Hier vindt u een overzicht van de actuele openingstijden.

Online antwoord op de meest gestelde vragen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Vanaf deze maand kunnen bezoekers van het centrum, op verzoek van ondernemers, ook parkeren in de Meester de Klerkstraat.

Lees verder >>

Op de Slotlaan en Voorheuvel worden vanaf 29 januari nieuwe lantaarnpalen geplaatst.

Lees verder >>

Eerste bomen en planten geplant

maandag 15 januari 2018

Het nieuwe centrum wordt groen! Zo komen er in vrijwel het gehele centrum meer bomen dan er stonden.

Lees verder >>

Op maandag 14 mei vindt voor de 5e keer het Businessevent in de gemeente Zeist plaats.

Lees verder >>

Welkom in het centrum

donderdag 14 december 2017

De Voorheuvel is bijzonder! We verwelkomen een aantal nieuwe ondernemers en winkels die de afgelopen maanden een nieuwe invulling hebben gegeven aan een zestal panden in deze straat.

Lees verder >>