1e Hogeweg

Bereikbaarheid 1e Hogeweg (en omgeving)

Hier vindt u een routebeschrijving naar de 1e Hogeweg en omgeving inclusief een omleidingskaart.

Een compleet overzicht van wegwerkzaamheden staat op www.zeist.nl/werkaandeweg

Ontwerp voor het 1e Hogewegplantsoen

Op zaterdag 28 oktober 2017 onthulde wethouder Marcel Fluitman het ontwerp voor het 1e Hogewegplantsoen. Het betreft een herinrichting van het gehele plantsoen. De onthulling vond plaats in het huidige plantsoen.

Het Hogewegplantsoen wordt een ontmoetingsplek voor jong en oud. Het zal haar groene karakter behouden, de grote kastanjeboom blijft staan en er komt een kunstwerk.

Meer informatie over kunst in het centrum.

Kastanje in het Hogewegplantsoen gaat het warm krijgen!

Bij de herinrichting van het centrum worden de gezonde bomen zo veel mogelijk bewaard. Dat geldt zeker voor de grote paardenkastanje in het plantsoen aan de 1e Hogeweg. Het is een prachtige beeldbepalende boom die in het centrum van Zeist uniek is. Het feit dat de boom zo imposant groot heeft kunnen worden, heeft diverse oorzaken. Eén van de belangrijkste oorzaken is dat de boom altijd de ruimte heeft gehad om zich te ontwikkelen.

Lees meer over het behoud van de beeldbepalende kastanjeboom in het 1e Hogewegplantsoen >>

Waterleiding 1e Hogeweg vervangen door Vitens

In juli startte aannemer A. Hak (namens Vitens) met het vervangen van een waterleiding aan de noordoostkant van de 1e Hogeweg (zijde Meester de Klerkstraat). De hele waterleiding vanaf Vishandel Vossole tot en met de Benetton is inmiddels vervangen. In de week van 1 november heeft Vitens de werkzaamheden officieel afgerond.

Definitief ontwerp

Hier vindt u het  definitieve ontwerp van de 1e Hogeweg en de Meester de Klerkstraat.

Het nieuwe ontwerp wijkt op onderdelen iets af van het vastgestelde schetsontwerp van januari 2017. Samen met bewoners, ondernemers, pandeigenaren en BAM Infra hebben we afgelopen periode de ontwerpen verder geactualiseerd. Hier is vooral gekeken naar verbeteringen op het gebied van groen en fietsenstallingen. Daarnaast hebben we samen met de omgeving een aantal onderdelen ingevuld die in januari 2017 nog niet bekend waren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locaties van oliebollenkramen en kiosken.

Impressie nieuwe centrum

Met de in februari 2017 gelanceerde 3D-animatie krijgt u een duidelijke impressie van het nieuwe centrum van Zeist. Dit ontwerp is tot stand gekomen door ontwerpteams bestaande uit bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren. In het ontwerp proces werden deze teams ondersteund door een ingenieursbureau en de gemeente.

Planning deelgebied

Hier vindt u een overzicht met de planning van alle activiteiten en werkzaamheden.

Bereikbaarheid

Klik op de plattegrond voor de pagina omleidingen / werkzaamheden in en rondom het centrum

Meer informatie? Bezoek het informatiecentrum

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in het centrum? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum. Hier vindt u een overzicht van de actuele openingstijden.

Online antwoord op de meest gestelde vragen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Vanaf vrijdag 17 november rond het einde van de middag zijn alle weg-afsluitingen ten einde in het centrum van Zeist.

Lees verder >>

Graffiti als kunst

dinsdag 14 november 2017

De punt van de Klinker - het gedeelte tussen de Voorheuvel en de Markt - wordt verfraaid met een waar graffiti-kunstwerk.

Lees verder >>

Vrijdag 24 november vindt het jaarlijkse Moonlight Shopping in het gehele centrum van Zeist plaats.

Lees verder >>

Herinrichting Emmaplein gestart

maandag 13 november 2017

Vanaf 13 november tot circa 1 december vindt de herinrichting van het Emmaplein plaats. Het betreft het deel tussen Nazar en de Albert Heijn. De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd.

Lees verder >>

Rechtbank heeft meer tijd nodig

donderdag 9 november 2017

Binnen de beroepstermijn stond voor belanghebbenden, die een zienswijze hebben ingediend, de mogelijkheid open om beroep in te stellen bij de rechtbank. Een aantal partijen heeft van de mogelijkheid gebruik gemaakt om beroep aan te tekenen. Op 17 augustus 2017 vond de rechtszitting plaats. In eerste...

Lees verder >>