Omleidingen / werkzaamheden in en rondom het centrum

Het centrum van Zeist vernieuwt! Van 2015 tot 2018 werken diverse partijen aan het compacter en aantrekkelijker maken van het centrum voor inwoners, winkelend publiek en ondernemers. Een belangrijk onderdeel is de herinrichting van het centrum. Om te zorgen dat het centrum tijdens de werkzaamheden bereikbaar blijft, worden de werkzaamheden gefaseerd en in overleg met ondernemers en bewoners uitgevoerd. Dat betekent dat telkens een stukje van het centrum wordt aangepakt.

Bereikbaarheid Slotlaan

Op dit moment wordt er gewerkt aan de Slotlaan en is het deel tussen de Weeshuislaan en Jagerlaan afgesloten. Er is een omleiding ingesteld voor autoverkeer en busverkeer via de Weeshuislaan en Antonlaan. Het deel van de Slotlaan tussen de Jagerlaan en Korte Steynlaan is sinds vrijdag 29 september weer open voor bestemmingsverkeer via de Jagerlaan. Het eenrichtingsverkeer op de Jagerlaan is hiervoor tijdelijk omgedraaid. De parkeergarages voor de Slotlaan zijn gewoon op normale manier bereikbaar. De werkzaamheden zijn naar verwachting begin november klaar. Hier vindt u meer informatie over de werkzaamheden op de Slotlaan.

Bereikbaarheid 1e Hogeweg

Op dit moment wordt het deel van de Voorheuvel (ter hoogte van de Albert Heijn). Er is dan tijdelijk geen doorgaand verkeer meer mogelijk vanaf de Weeshuislaan richting de rotonde 1e Hogeweg – Montaubanstraat - Oude Arnhemseweg. Parkeergarage Markt (Promenade) blijft bereikbaar via de Weeshuislaan. Verkeer vanuit Parkeergarage 1e Hogeweg kan via de Voorheuvel en de rotonde de Montaubanstraat oprijden. De 1e Hogeweg is niet via deze weg bereikbaar. De werkzaamheden zijn eind november klaar.

Ook wordt de rotonde 1e Hogeweg - Montaubanstraat - Oude Arnhemseweg heringericht. De 1e Hogeweg is niet bereikbaar via de Montaubanstraat. Deze werkzaamheden zijn begin november klaar.

Nadat de werkzaamheden klaar zijn wordt de huidige verkeerssituatie in ere hersteld en gaan er nog geen bussen rijden.

Vanuit Panweg en Bosch en Duin

Volg vanaf het einde van de Panweg het grote blauwwitte bord met daarop ‘P 1e Hogeweg’ en volg dan de blauwe parkeerborden met ‘P-Route Centrum-Zeist'. U komt dan via de Schaerweijdelaan op de Utrechtseweg. Volg dan de gele borden met 'P 1e Hogeweg' en 'Route A'. U komt dan via de Lageweg en de Slotlaan uit op de 1e Hogeweg. De parkeergarage 1e Hogeweg is bereikbaar vanaf de kant van de Meester de Klerkstraat, het eenrichtingsverkeer op de 1e Hogeweg wordt tijdelijk omgedraaid.

Vanuit de A28, Huis ter Heide en Den Dolder

Volg de Krakelingweg richting Zeist-Kerckebosch (en niet ‘Zeist-Centrum’) en sla aan het einde bij de rotonde met de Woudenbergseweg rechtsaf richting ‘Zeist’. Volg daarna de ANWB-borden ‘Zeist-Centrum’ en ga rechtdoor bij de kruising met de Jagersingel. Volg daarna de blauwe parkeerborden met ‘P-Route Centrum-Zeist’. Sla bij de rotonde Laan van Beek en Royen-2e Hogeweg rechtsaf de 2e Hogeweg in. U komt dan uit op de 1e Hogeweg. De parkeergarage 1e Hogeweg is bereikbaar vanaf de kant van de Meester de Klerkstraat, het eenrichtingsverkeer op de 1e Hogeweg wordt tijdelijk omgedraaid.

Vanuit Austerlitz en Woudenberg

Volg op de Woudenbergseweg de ANWB-borden ‘Zeist-Centrum’ en ga rechtdoor bij de kruising met de Jagersingel. Volg daarna de blauwe parkeerborden met ‘P-Route Centrum-Zeist’. Sla bij de rotonde Laan van Beek en Royen-2e Hogeweg rechtsaf de 2e Hogeweg in. U komt dan uit op de 1e Hogeweg. De parkeergarage 1e Hogeweg is bereikbaar vanaf de kant van de Meester de Klerkstraat, het eenrichtingsverkeer op de 1e Hogeweg wordt tijdelijk omgedraaid.

Vanuit A12, Driebergen en Odijk

Volg vanaf de Driebergseweg de blauwe borden met ‘P-Route Zeist-Centrum’. Volg dan de gele borden met 'P 1e Hogeweg' en 'route A'. U komt dan via de Slotlaan uit op de 1e Hogeweg. De parkeergarage 1e Hogeweg is bereikbaar vanaf de kant van de Meester de Klerkstraat, het eenrichtingsverkeer op de 1e Hogeweg wordt tijdelijk omgedraaid.

Vanuit Bunnik

Volg vanaf de Waterigeweg de blauwe borden met 'P-route Zeist-Centrum'. Volg dan de gele borden met 'P 1e Hogeweg' en 'route A'. U komt dan via de Lageweg en de Slotlaan uit op de 1e Hogeweg. De parkeergarage 1e Hogeweg is bereikbaar vanaf de kant van de Meester de Klerkstraat, het eenrichtingsverkeer op de 1e Hogeweg wordt tijdelijk omgedraaid.

Vanuit Utrecht en De Bilt

Volg vanaf de Utrechtseweg de blauwe borden met ‘P-Route Zeist-Centrum’. Volg dan de gele borden met 'P 1e Hogeweg' en 'route A'. U komt dan via de Lageweg en de Slotlaan uit op de 1e Hogeweg. De parkeergarage 1e Hogeweg is bereikbaar vanaf de kant van de Meester de Klerkstraat, het eenrichtingsverkeer op de 1e Hogeweg wordt tijdelijk omgedraaid.

Bereikbaarheid Oude Arnhemseweg en Lommerlust

De rotonde 1e Hogeweg – Montaubanstraat – Oude Arnhemseweg wordt momenteel heringericht. Het begin van de Oude Arnhemseweg en Lommerlust zijn niet bereikbaar via de Montaubanstraat. Deze werkzaamheden zijn begin november klaar.

Verkeer naar het begin van de Oude Arnhemseweg en Lommerlust wordt omgeleid via de Utrechtseweg, Van Reenenweg, Rozenstraat en de Leliestraat. Volg de gele borden met ´route B´. De route is alleen toegankelijk voor verkeer met een maximale lengte van ongeveer 12 meter. Op de Oude Arnhemseweg, tussen Lommerlust en Leliestraat, wordt het eenrichtingsverkeer tijdelijk opgeheven.

Van en naar het centrum met de auto

Actuele reistijdinformatie op wegen van en naar het centrum vindt u op www.zeist.nl/bereikbaar.

Een overzicht van alle wegwerkzaamheden binnen de gemeente Zeist vindt u op www.zeist.nl/werkaandeweg.

Van en naar het centrum met het openbaar vervoer

Actuele reisinformatie voor het openbaar vervoer vindt u op www.9292.nl.

Parkeren in het centrum van Zeist

In het centrum van Zeist is ruim voldoende parkeergelegenheid in de directe nabijheid van alle winkels. U kunt bovendien overal achteraf betaald parkeren. Kijk voor meer informatie op www.zeist.nl/parkeren.

Stadsparkeren met de Zeister Parkeerpas

In het centrum van Zeist kunt u zonder gebruik van de mobiele telefoon overal achteraf betaald parkeren. De voordelen:

  • nooit meer vooraf bedenken hoe lang u wilt parkeren;
  • nooit meer in de rij bij de parkeerautomaat;
  • nooit meer uw kenteken invoeren;
  • alleen betalen voor de gebruikte parkeertijd (per minuut).

Actie: tijdelijk € 10 euro parkeertegoed cadeau.

Kijk voor meer informatie op www.zeist.nl/stadsparkeren.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Maandag 23 oktober start BAM Infra met de herinrichting van de Meester de Klerkstraat. Als eerste wordt de stoep aan de kant van Bakkerij Neplenbroek en de Gall & Gall vernieuwd. Op maandag 30 oktober start BAM Infra met fase 1 van de rijbaan.

Lees verder >>

De kastanje gaat het warm krijgen!

dinsdag 17 oktober 2017

Bij de herinrichting van het centrum worden gezonde bomen zoveel mogelijk bewaard. Dat geldt zeker voor de grote paardenkastanje in het plantsoen aan de 1e Hogeweg.

Lees verder >>

Op zaterdag 28 oktober onthult wethouder Fluitman het ontwerp voor het 1e Hogewegplantsoen.

Lees verder >>

Sinds 3 maanden is Muah Salon een nieuw gezicht op de Meester de Klerkstraat. De startende, jonge onderneemster weet wat zij wil.

Lees verder >>

Waar voorheen aan de Slotlaan 119 de naam Benetton op de gevel stond, is nu de naam FEMS duidelijk zichtbaar. Een nieuwe uitstraling, maar dezelfde gezichten.

Lees verder >>