Emmaplein

De contouren van het nieuwe centrum worden steeds zichtbaarder. Na de Markt werkt BAM Infra onder andere ook op de Voorheuvel. De Slotlaan is grotendeels al heringericht. Ook het eerste deel van het Emmaplein is inmiddels al heringericht.

Werkzaamheden herinrichting Emmaplein

In de week van 18 juni is het grotere werk aan het Emmaplein begonnen (richting de Markt): de sloop van de huidige hellingbaan en trap naar de Markt, de keerwanden en wordt de oude bestrating weggehaald. Dit betekent helaas wel dat voetgangers vanuit het Emmaplein richting de Markt (en vice versa) tijdelijk om moeten lopen via de Albert Heijn.

De werkzaamheden aan het deel van het Emmaplein dat grenst aan de Markt zijn zoals gepland voor 1 augustus klaar. De speelplek wordt net na de zomervakantie op het Emmaplein geplaatst. De nieuwe bomen en het groen volgen later dit jaar.

Herinrichting Emmaplein (bij de H&M) start later

De herinrichting van het Emmaplein ter hoogte van de H&M start later en niet al in de week van 2 juli. Aannemer BAM en de gemeente Zeist nemen meer tijd om de uitvoering van de werkzaamheden zorgvuldig voor te bereiden. Deze extra voorbereidingstijd is nodig om te zorgen dat de werkzaamheden op dit deel van het Emmaplein in een keer goed en snel gerealiseerd kunnen worden.

Afsluiting Weeshuislaan in juli gaat niet door

De geplande afsluiting van de Weeshuislaan ter hoogte van de Allegrotuin van 9 tot en met 13 juli is vanwege de gewijzigde planning ook niet nodig op dit moment. Dit betekent dat de bussen via de normale route met de gebruikelijke haltes blijven rijden.

plattegrond Emmaplein en omgeving

Definitief ontwerp

Hier vindt u het definitieve ontwerp van het Emmaplein-Weeshuislaan. Het ontwerp voor de Weeshuislaan - gedeelte tussen Antonlaan en Slotlaan - moet nog definitief gemaakt worden. Publicatie van dit deel van het ontwerp volgt nog.

Het definitieve ontwerp wijkt op onderdelen iets af van het vastgestelde schetsontwerp van januari 2017. Samen met bewoners, ondernemers, pandeigenaren en BAM Infra hebben we afgelopen periode de ontwerpen verder geactualiseerd. Hier is vooral gekeken naar verbeteringen op het gebied van groen en fietsenstallingen. Daarnaast hebben we samen met de omgeving een aantal onderdelen ingevuld die in januari 2017 nog niet bekend waren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locaties van oliebollenkramen en kiosken.

Impressie nieuwe centrum

Met de in februari 2017 gelanceerde 3D-animatie krijgt u een duidelijke impressie van het nieuwe centrum van Zeist. Dit ontwerp is tot stand gekomen door ontwerpteams bestaande uit bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren. In het ontwerp proces werden deze teams ondersteund door een ingenieursbureau en de gemeente.

Kunst

Een groot kunstwerk dat het Emmaplein verfraait en ook nog tot een prettigere plek maakt. Dat kan. De afgelopen maanden is door een delegatie van bewoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente gekozen voor het kunstwerk ‘Voor de Wind’ van Gabriël Lester. Het bijzondere kunstwerk dat komt te staan tussen Nazar en H&M, is niet alleen fraai, maar het houdt ook nog eens de wind tegen. Eind september onthulden wethouder Marcel Fluitman en de kunstenaar Gabriel Lester het ontwerp van het kunstwerk. Het kunstwerk wordt voor de zomer van 2018 opgeleverd.

Waarom doen we dit?

Er wordt geïnvesteerd in kunst die het centrum moet verrijken. De kunstwerken leveren een bijdrage aan de culturele kwaliteit en beleving van de stedelijke omgeving. Maar kunst doet veel meer. Kunst ontlokt reacties en emoties, kan dingen in werking zetten, spoort aan tot reflectie, kan tegenstellingen en verbindingen laten zien.

Lees meer over kunst in het nieuwe centrum van Zeist.

Meer informatie? Bezoek het informatiecentrum

 

Aannemer BAM Infra stuurt regelmatig een nieuwsbrief over de voortgang van de werkzaamheden. Hier vindt u een overzicht van alle BAM-nieuwsbrieven over het Emmaplein.

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in het centrum? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum. Hier vindt u een overzicht van de actuele openingstijden.

Online antwoord op de meest gestelde vragen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

“We vielen voor het pand vanwege de plek midden in de Slotlaan en de gezellige binnenruimte”. Aan het woord is Jeroen de Goede van Blink. Samen met Ron Schrijvers is hij eigenaar van het restaurant aan de Slotlaan.

Lees verder >>

Bouwvak

woensdag 25 juli 2018

De laatste maanden is gewerkt aan verschillende delen van het centrum van Zeist. Het grootste gedeelte van het gastvrije centrum met meer ruimte voor groen is nu klaar. Vanaf 30 juli start de bouwvak. Na de bouwvak worden de laatste winkelstraten heringericht.

Lees verder >>

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de planning voor de herinrichting van het centrum aan te passen.

Lees verder >>

Gedicht ‘Ik ben jouw plein’ heeft een vaste plek gekregen op het vernieuwde marktplein.

Lees verder >>

De rechtbank heeft uitspraak gedaan over het verkeersplan Centrum. Ook deed zij uitspraak over het wijkverkeersplan Lyceumkwartier-Zuid en Wilhelminapark.

Lees verder >>