Emmaplein

De contouren van het nieuwe centrum worden steeds zichtbaarder. Na de Markt werkt BAM Infra onder andere ook op de Voorheuvel. De Slotlaan is grotendeels al heringericht. Het ontwerp voor het Emmaplein is inmiddels definitief en de materialen zijn besteld. De aannemer kan daarom nu ook met de herinrichting van dit deelgebied aan de slag.

Herinrichting Emmaplein gestart

Maandag 13 november is BAM Infra met de herinrichting van het Emmaplein gestart. Het betreft het deel tussen Nazar en de Albert Heijn. Het plein krijgt nieuwe bestrating, een groenere uitstraling, nieuwe verlichting, een speelplek en op termijn een kiosk. Hierdoor ontstaat er een sfeervol plein waar het leuk is om te verblijven en te winkelen.

Uitvoering werkzaamheden in fasen

Naar aanleiding van de wens van de bewoners en ondernemers aan het Emmaplein heeft BAM Infra het plein opgedeeld in verschillende delen waar gewerkt wordt. Door deze fasering blijven het plein, woningen, horeca en winkels goed bereikbaar. Naar verwachting is de herinrichting van dit deel van het Emmaplein rond 1 december klaar.

Overleg met bewoners en ondernemers

Vanaf 17 november zijn alle omleidingen opgeheven en is BAM Infra met de afwerking van de Voorheuvel, de Slotlaan en de Markt bezig. Hierdoor is het centrum goed bereikbaar en toegankelijk tijdens de drukke winkelperiode rondom de feestdagen. In overleg met de bewoners en ondernemers van het Emmaplein is echter besloten om de herinrichting van het plein dit jaar al te starten.

Kunst

Onlangs onthulden wethouder Marcel Fluitman en kunstenaar Gabriel Lester het ontwerp van het kunstwerk dat vanaf volgend jaar op het Emmaplein te zien zal zijn. Het kunstwerk ‘Voor de Wind’ komt tussen Nazar en de H&M en is niet alleen fraai, maar houdt ook de wind tegen. Het kunstwerk wordt voor de zomer opgeleverd.

Plattegrond herinrichtingsgebied Emmaplein (PNG; 23kB)

Hier vindt u een totaaloverzicht met de planning van alle activiteiten en werkzaamheden.

bestratingswerkzaamheden
Herbestrating van het Emmaplein

Definitief ontwerp

Hier vindt u het definitieve ontwerp van het Emmaplein-Weeshuislaan. Het ontwerp voor de Weeshuislaan - gedeelte tussen Antonlaan en Slotlaan - moet nog definitief gemaakt worden. Publicatie van dit deel van het ontwerp volgt nog.

Het definitieve ontwerp wijkt op onderdelen iets af van het vastgestelde schetsontwerp van januari 2017. Samen met bewoners, ondernemers, pandeigenaren en BAM Infra hebben we afgelopen periode de ontwerpen verder geactualiseerd. Hier is vooral gekeken naar verbeteringen op het gebied van groen en fietsenstallingen. Daarnaast hebben we samen met de omgeving een aantal onderdelen ingevuld die in januari 2017 nog niet bekend waren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locaties van oliebollenkramen en kiosken.

Impressie nieuwe centrum

Met de in februari 2017 gelanceerde 3D-animatie krijgt u een duidelijke impressie van het nieuwe centrum van Zeist. Dit ontwerp is tot stand gekomen door ontwerpteams bestaande uit bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren. In het ontwerp proces werden deze teams ondersteund door een ingenieursbureau en de gemeente.

Kunst

Een groot kunstwerk dat het Emmaplein verfraait en ook nog tot een prettigere plek maakt. Dat kan. De afgelopen maanden is door een delegatie van bewoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente gekozen voor het kunstwerk ‘Voor de Wind’ van Gabriël Lester. Het bijzondere kunstwerk dat komt te staan tussen Nazar en H&M, is niet alleen fraai, maar het houdt ook nog eens de wind tegen. Op zaterdag 30 september onthulde Wethouder Marcel Fluitman een impressie van het kunstwerk.

Waarom doen we dit?

Er wordt geïnvesteerd in kunst die het centrum moet verrijken. De kunstwerken leveren een bijdrage aan de culturele kwaliteit en beleving van de stedelijke omgeving. Maar kunst doet veel meer. Kunst ontlokt reacties en emoties, kan dingen in werking zetten, spoort aan tot reflectie, kan tegenstellingen en verbindingen laten zien.

Lees meer over kunst in het nieuwe centrum van Zeist.

Meer informatie? Bezoek het informatiecentrum

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in het centrum? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum. Hier vindt u een overzicht van de actuele openingstijden.

Online antwoord op de meest gestelde vragen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Vanaf vrijdag 17 november rond het einde van de middag zijn alle weg-afsluitingen ten einde in het centrum van Zeist.

Lees verder >>

Graffiti als kunst

dinsdag 14 november 2017

De punt van de Klinker - het gedeelte tussen de Voorheuvel en de Markt - wordt verfraaid met een waar graffiti-kunstwerk.

Lees verder >>

Vrijdag 24 november vindt het jaarlijkse Moonlight Shopping in het gehele centrum van Zeist plaats.

Lees verder >>

Herinrichting Emmaplein gestart

maandag 13 november 2017

Vanaf 13 november tot circa 1 december vindt de herinrichting van het Emmaplein plaats. Het betreft het deel tussen Nazar en de Albert Heijn. De werkzaamheden worden in delen uitgevoerd.

Lees verder >>

Rechtbank heeft meer tijd nodig

donderdag 9 november 2017

Binnen de beroepstermijn stond voor belanghebbenden, die een zienswijze hebben ingediend, de mogelijkheid open om beroep in te stellen bij de rechtbank. Een aantal partijen heeft van de mogelijkheid gebruik gemaakt om beroep aan te tekenen. Op 17 augustus 2017 vond de rechtszitting plaats. In eerste...

Lees verder >>