Voorheuvel - Markt

De Markt is volledig teruggebracht naar één niveau en het bestraten is in volle gang. Op zaterdag 15 juli 2017 is het vernieuwde marktplein officieel geopend. Later dit jaar worden nog houten zitelementen geplaatst en nieuwe bomen geplant.

Geen werkzaamheden tijdens bouwvak

Van 31 juli tot en met 13 augustus 2017 liggen de werkzaamheden in het centrum stil vanwege de vakantieperiode (bouwvak). De straten waar gewerkt werd – de Slotlaan, de Markt en de 1e Hogeweg – zijn door de aannemers netjes gemaakt. Dit betekent dat in de straten waar BAM Infra aan de slag is het nieuwe straatwerk er in ligt en dat de bouwhekken en overige materialen zijn verwijderd. Ook de omleiding op de Slotlaan wordt tijdelijk opgeschort zodat het autoverkeer en busverkeer tijdens de vakantieperiode de weg kan gebruiken. Op 14 augustus zullen de werkzaamheden weer starten.

Lees verder

Planning deelgebied

Het deelgebied Markt wordt heringericht in de periode:

  • april tot en met half juli - marktplein
  • 15 juli om 12.00 uur - officiële opening
  • na de zomer - plaatsen houten zitelementen en lichtmasten
  • eind 2017 - planten nieuwe bomen (zijde Weeshuislaan)

Hier vindt u een overzicht met de planning van alle activiteiten en werkzaamheden.

Tijdelijke verplaatsing markt naar het Emmaplein

Vanwege de herinrichting van het marktplein wordt de markt op donderdag en zaterdag vanaf donderdag 6 april tijdelijk verplaatst naar het Emmaplein en een klein deel van de Voorheuvel.

Vanaf 27 juli staat de warenmarkt op het nieuwe marktplein.

plattegrond met begrenzing nieuwe marktlocatie
Plattegrond tijdelijke verplaatsing markt naar het Emmaplein

Meer informatie

Aannemer BAM Infra stuurt regelmatig een nieuwsbrief over de voortgang van de werkzaamheden. Hier vindt u een overzicht van alle BAM-nieuwsbrieven over de markt.

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in het centrum? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum. Hier vindt u de actuele openingstijden.

Online antwoord op de meest gestelde vragen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Van 31 juli tot en met 13 augustus liggen de werkzaamheden in het centrum stil vanwege de vakantieperiode (bouwvak). De straten waar gewerkt werd – de Slotlaan, de Markt en de 1e Hogeweg – zijn door de aannemers netjes gemaakt. Dit betekent dat in de straten waar BAM Infra aan de slag is het nieuwe...

Lees verder >>

Sloop luifel Weeshuislaan

donderdag 20 juli 2017

Maandag 17 juli is gestart met de sloop van de luifel in de Weeshuislaan (tegenover de Allegrotuin).

Lees verder >>

Markt officieel geopend

maandag 17 juli 2017

Zaterdag 15 juli 2017 is het vernieuwde marktplein officieel geopend. De Markt is de eerste plek waardoor duidelijk wordt hoe het nieuwe centrum er dadelijk uitziet. Het plein is verlaagd en biedt daardoor ruimte aan de gehele warenmarkt. Daarnaast is het een ideale evenementenlocatie geworden. In...

Lees verder >>

Op zaterdag 8 juli opende Speel Wonderland voor het laatst haar deuren. Daarna is dit tijdelijke indoor speelparadijs in het centrum van Zeist gestopt.

Lees verder >>

Om de hinder van de werkzaamheden zoveel mogelijk te verminderen zet BAM infra onder meer een omgevingsmanager in.

Lees verder >>