Meester de Klerkstraat

Kort parkeren Meester de Klerkstraat van kracht

Vanaf deze maand kunnen bezoekers van het centrum, op verzoek van ondernemers, ook parkeren in de Meester de Klerkstraat. Voorheen was het niet mogelijk om in deze winkelstraat te parkeren. Tijdens het maken van het nieuwe ontwerp spraken de ondernemers toch de voorkeur uit voor een aantal parkeerplaatsen waar kort parkeren (maximaal 1,5 uur) mogelijk is. Deze parkeerplaatsen zijn inmiddels gerealiseerd. Op de hoek van de 1e Hogeweg en de Meester de klerkstraat staat nu een parkeerautomaat, waardoor bezoekers van het centrum niet helemaal naar de ING-bank hoeven te lopen.

Groenere uitstraling

Inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente werken samen aan een Zeister centrum waar het leuk is om te winkelen en te verblijven. De Meester de Klerkstraat krijgt een groenere uitstraling. De huidige bomen blijven. Ook zijn er inmiddels kort-parkeermogelijkheden gerealiseerd voor het winkelend publiek.

Vervolg herinrichting Meester de Klerkstraat

In 2017 is het eerste deel van de Meester de Klerkstraat, de straat en stoep voor Gall&Gall tot D-Reizen, vernieuwd. Medio januari heeft BAM Infra ook het 2e deel van de winkelstraat vernieuwd: het gedeelte vanaf de parkeergarage tot aan de Weeshuislaan. Nu rest alleen nog de stoep voor de Multivlaai. Deze wordt naar verwachting rond de zomer vernieuwd.

actueel overzicht planning

Bereikbaarheid

Informatie over omleidingen en bereikbaarheid in en rondom het centrum is te vinden op de pagina Bereikbaarheid / parkeren.

 

Definitief ontwerp

Hier vindt u het  definitieve ontwerp van de 1e Hogeweg en de Meester de Klerkstraat.

Impressie nieuwe centrum

Met de in februari 2017 gelanceerde 3D-animatie krijgt u een duidelijke impressie van het nieuwe centrum van Zeist. Dit ontwerp is tot stand gekomen door ontwerpteams bestaande uit bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren. In het ontwerp proces werden deze teams ondersteund door een ingenieursbureau en de gemeente.

Planning deelgebied

Hier vindt u een totaaloverzicht met de planning van alle activiteiten en werkzaamheden in het centrum.

Meer informatie? Bezoek het informatiecentrum

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in het centrum? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum. Hier vindt u een overzicht van de actuele openingstijden.

Online antwoord op de meest gestelde vragen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Op zaterdag 24 maart opent kunstenaar Ram Katzir eenmalig de deuren van zijn tijdelijke atelier. U kunt dan met eigen ogen zien hoe het kunstwerk voor de 1e Hogeweg wordt gemaakt.

Lees verder >>

Fiets niet tegen de lamp

dinsdag 13 maart 2018

Let goed op bij gebruik van het fietspad op de 1e Hogeweg (aan de kant van de oude V&D). Fiets niet tegen de lamp...

Lees verder >>

Voortgang kunstwerk 1e Hogeweg

dinsdag 13 maart 2018

De vormen van het kunstwerk 'Eden' voor het plantsoen aan de 1e Hogeweg worden steeds duidelijker.

Lees verder >>

Het voormalige V&D pand in het centrum van Zeist staat al geruime tijd leeg. Binnenkort start een onderzoek naar een goede toekomstbestendige invulling waardoor het pand weer meerwaarde heeft voor de inwoners, ondernemers en het centrum van Zeist.

Lees verder >>

Maandag 19 maart start BAM Infra met de herinrichting van de 1e Hogeweg. De werkzaamheden worden in 2 fasen uitgevoerd. Door deze fasering blijven de winkels bereikbaar.

Lees verder >>