Meester de Klerkstraat

Vervanging stoep Meester de Klerkstraat

Op dinsdag 29 mei start BAM Infra met het vernieuwen van het laatste deel van de Meester de Klerkstraat: de stoep (aan de kant van de Multivlaai). De werkzaamheden duren maximaal 3 weken.

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden zijn de winkels en parkeergarage Emmaplein gewoon bereikbaar. Vanwege de werkzaamheden aan de stoep is de rijbaan tijdelijk wel smaller. De 4 parkeerplaatsen aan de kant van de Multivlaai zijn tijdens de werkzaamheden niet te gebruiken.

Doorgaand verkeer vanaf de 1e Hogeweg richting de parkeergarage en de Weeshuislaan blijft mogelijk. Verkeer vanuit de parkeergarage wordt via de Weeshuislaan en Slotlaan naar de 2e Hogeweg geleid.

Eerder uitgevoerde vernieuwingen Meester de Klerkstraat

In 2017 is het eerste deel van de Meester de Klerkstraat, de straat en stoep voor Gall&Gall tot D-Reizen, vernieuwd. Medio januari heeft BAM Infra ook het 2e deel van de winkelstraat vernieuwd: het gedeelte vanaf de parkeergarage tot aan de Weeshuislaan. De vernieuwing van de stoep (voor de Multivlaai) is het laatste deel dat wordt aangepakt.

Kort parkeren Meester de Klerkstraat van kracht

Op verzoek van ondernemers kunt u nu ook kort parkeren (maximaal 1,5 uur) in de Meester de Klerkstraat. Op de hoek van de 1e Hogeweg en de Meester de klerkstraat staat nu een parkeerautomaat, waardoor bezoekers van het centrum niet helemaal naar de ING-bank hoeven te lopen.

Groenere uitstraling

Inwoners, ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente werken samen aan een Zeister centrum waar het leuk is om te winkelen en te verblijven. De Meester de Klerkstraat krijgt een groenere uitstraling. De huidige bomen blijven. Ook zijn er inmiddels kort-parkeermogelijkheden gerealiseerd voor het winkelend publiek.

Definitief ontwerp

Hier vindt u het  definitieve ontwerp van de 1e Hogeweg en de Meester de Klerkstraat.

Impressie nieuwe centrum

Met de in februari 2017 gelanceerde 3D-animatie krijgt u een duidelijke impressie van het nieuwe centrum van Zeist. Dit ontwerp is tot stand gekomen door ontwerpteams bestaande uit bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren. In het ontwerp proces werden deze teams ondersteund door een ingenieursbureau en de gemeente.

Planning deelgebied

Hier vindt u een totaaloverzicht met de planning van alle activiteiten en werkzaamheden in het centrum.

Meer informatie? Bezoek het informatiecentrum

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in het centrum? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum. Hier vindt u een overzicht van de actuele openingstijden.

Online antwoord op de meest gestelde vragen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Vanaf 29 mei start BAM met het vernieuwen van het laatste deel van de Meester de Klerkstraat.

Lees verder >>

Planten voor de Slotlaan

donderdag 24 mei 2018

Op 22 mei is het beplanten van de Slotlaan gestart. In de straat zullen er het hele jaar door bloemen gaan bloeien.

Lees verder >>

De beelden 'Le temps s'écoule' en 'Man en vrouw' hebben weer een plek gekregen in het vernieuwde centrum.

Lees verder >>

Op 14, 15 en 16 mei worden de laad en losvakken op de Slotlaan aangepast. De huidige vakken blijven bestaan, maar krijgen een duidelijkere belijning. Daarnaast worden speciale tegels met een laad- en lossymbool aangebracht.

Lees verder >>

Op 30 april start BAM Infra met het laatste deel van de 1e Hogeweg (het gedeelte vanaf het plantsoen tot aan de kruising Slotlaan - 1e Hogeweg). Naar verwachting is de winkelstraat 1 juni klaar.

Lees verder >>