Slotlaan inclusief zijstraten

Op maandag 8 mei is BAM Infra gestart met de herinrichting van de Slotlaan. Om de bereikbaarheid van winkels en woningen te behouden wordt er in delen gewerkt. BAM Infra begint op de stoep, deze wordt opgedeeld in delen, en voert vervolgens de rijbaan in 2 delen uit. Eind september wordt de Slotlaan grotendeels opgeleverd.

Groene winkelstraat

De Slotlaan is de langste winkelstraat van Zeist en verbindt het centrum met het Walkartpark en het Slot. Aan de straat zijn ruim 150 winkels en ongeveer 300 woningen/appartementen gevestigd. Na de herinrichting ontstaat er een groene winkelstraat waar het gezellig is om te winkelen en verblijven met een autoluw karakter. Er ontstaat meer ruimte voor winkelend publiek.

plattegrond van het Slotlaangebied dat wordt heringericht
plattegrond Slotlaan en zijstraten: begrenzing van het gebied dat wordt heringericht

De Slotlaan is het tweede gebied dat aangepakt wordt. Op 3 april startte BAM Infra met de herinrichting van de Markt.

Verkeersomleidingen tijdens werkzaamheden

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden binnen het centrum omgeleid. Dit wordt onder andere aangegeven met gele omleidingsborden en via informatie op bushaltes. Er worden ook verkeersregelaars ingezet.

Omleiding voor automobilisten

Doordat BAM Infra aan het werk is op de Slotlaan, is deze overdag (tussen 7.00 uur en 17.00 uur) deels afgesloten voor autoverkeer. Auto’s worden via de Korte Weeshuislaan en de Antonlaan omgeleid.

Bereikbaarheid voor ongemotoriseerd verkeer

Fietsers en voetgangers kunnen de winkels en woningen in de Slotlaan bereiken.

Bushalte tijdelijk verplaatst

De bushalte die voorheen op de Slotlaan stond, is vanwege de herinrichting tijdelijk verplaatst naar de Weeshuislaan. Hierdoor blijft het centrum ook per bus goed bereikbaar.

Planning deelgebied: overlast beperken door gefaseerde uitvoering

Het deelgebied Slotlaan met zijstraten wordt heringericht in de periode mei tot en met september.

Om de overlast tijdens de werkzaamheden te beperken is er voor gekozen om de Slotlaan in verschillende fases op te delen. BAM Infra begint met de stoep en zal later de rijbaan (het gedeelte vanaf de Weeshuislaan tot aan het busstation) vernieuwen.

Herinrichting tweede deel Slotlaan

De rijbaan vanaf de 1e en 2e Hogeweg tot aan de Weeshuislaan wordt begin 2018 vernieuwd. Dit deel wordt pas heringericht als de nieuwe busroute via het voormalige tunneltje gereed is.

Hier vindt u een overzicht met de planning van alle activiteiten en werkzaamheden.

3-D animatie centrumontwerp

Bekijk 3-D animatie

2016 stond in het teken van het ontwerpen van een nieuw centrum. Bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren hebben samen met de gemeente en onder leiding van een ingenieursbureau per gebied een ontwerp gemaakt.

Op 22 februari 2017 is in de raadzaal van het gemeentehuis de 3D-animatie van het centrum gelanceerd. In de animatie loopt de kijker als het ware door het nieuwe centrum heen en krijgt hij een goede indruk van het toekomstige centrum van Zeist.

Meer informatie? Bezoek het informatiecentrum

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in het centrum? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum. Hier vindt u een overzicht van de actuele openingstijden.

Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over de herinrichting van het centrum van Zeist.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Bouwvakkers in het centrum krijgen verrassingslunch in verband met Dag van de Bouw.

Lees verder >>

Wie regelmatig over het Emmaplein loopt heeft ongetwijfeld gezien dat er het een en ander verbouwd is. Eethuis Nazar heeft uitgebreid naar het pand waar voorheen de Rabobank een pinautomaat had. “Eigenlijk wilden we jaren geleden al dat deel van het pand erbij hebben, maar toen was dat niet...

Lees verder >>

Op maandag 8 mei 2017 start BAM Infra met de herinrichting van de Slotlaan. Om de bereikbaarheid van winkels en woningen te behouden wordt er in delen gewerkt. BAM Infra begint op de stoep, deze wordt opgedeeld in delen, en voert vervolgens de rijbaan in 2 delen uit. Eind september wordt de Slotlaan...

Lees verder >>

Op maandag 8 mei kiest Zeist - tijdens het Business Event Zeist - dé ondernemer van 2017. In de categorie ‘detailhandel en horecaonderneming’ zijn 2 centrumondernemers genomineerd: La Collina en C’est Bon.

Lees verder >>

Speelwonderland Zeist opende eind januari haar deuren aan het Emmaplein, tegenover Brasserie Bon Vivant en naast de Mango. Wegens succes is besloten om de deuren van het indoor speelparadijs open te houden tot en met zaterdag 8 juli.

Lees verder >>