Slotlaan inclusief zijstraten

Op maandag 8 mei is BAM Infra gestart met de herinrichting van de Slotlaan. Om de bereikbaarheid van winkels en woningen te behouden wordt er in delen gewerkt. Eerst wordt de stoep aangepakt en daarna de rijbaan.

Op dit moment werkt BAM Infra aan de eerste 2 delen van de Slotlaan:

  1. vanaf de Weeshuislaan tot en met de Jagerlaan
  2. vanaf de Jagerlaan tot en met de Middellaan

Op deze plaatsen is de stoep verwijderd en zijn de eerste, nieuwe stenen gelegd. Op de zanderige stukken liggen loopplaten om de winkels en woningen goed bereikbaar te houden. Na de zomer komen er ook nieuwe groenvakken. In oktober wordt de Slotlaan grotendeels opgeleverd. 

Kijk hier voor de tekening van het definitieve ontwerp van de Slotlaan (pdf, 3,2 MB).

Geen werkzaamheden tijdens bouwvak

Van 31 juli tot en met 13 augustus 2017 liggen de werkzaamheden in het centrum stil vanwege de vakantieperiode (bouwvak). De straten waar gewerkt werd – de Slotlaan, de Markt en de 1e Hogeweg – zijn door de aannemers netjes gemaakt. Dit betekent dat in de straten waar BAM Infra aan de slag is het nieuwe straatwerk er in ligt en dat de bouwhekken en overige materialen zijn verwijderd. Ook de omleiding op de Slotlaan wordt tijdelijk opgeschort zodat het autoverkeer en busverkeer tijdens de vakantieperiode de weg kan gebruiken. Op 14 augustus zullen de werkzaamheden weer starten.

Lees verder

Planning deelgebied: overlast beperken door gefaseerde uitvoering

Het deelgebied Slotlaan met zijstraten wordt heringericht in de periode mei tot en met oktober.

Om de overlast tijdens de werkzaamheden te beperken is er voor gekozen om de Slotlaan in verschillende fases op te delen. BAM Infra begint met de stoep en zal later de rijbaan (het gedeelte vanaf de Weeshuislaan tot aan het busstation) vernieuwen.

Herinrichting tweede deel Slotlaan

De rijbaan vanaf de 1e en 2e Hogeweg tot aan de Weeshuislaan wordt begin 2018 vernieuwd. Dit deel wordt pas heringericht als de nieuwe busroute via het voormalige tunneltje gereed is.

Hier vindt u een overzicht met de planning van alle activiteiten en werkzaamheden.

Gebied dat wordt heringericht

plattegrond van het Slotlaangebied dat wordt heringericht
plattegrond Slotlaan en zijstraten: begrenzing van het gebied dat wordt heringericht

Groene winkelstraat

De Slotlaan is de langste winkelstraat van Zeist en verbindt het centrum met het Walkartpark en het Slot. Aan de straat zijn ruim 150 winkels en ongeveer 300 woningen/appartementen gevestigd. Na de herinrichting ontstaat er een groene winkelstraat waar het gezellig is om te winkelen en verblijven met een autoluw karakter. Er ontstaat meer ruimte voor winkelend publiek.

Verkeersomleidingen tijdens werkzaamheden

Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden binnen het centrum omgeleid. Dit wordt onder andere aangegeven met gele omleidingsborden en via informatie op bushaltes. Er worden ook verkeersregelaars ingezet.

Omleiding voor automobilisten

Doordat BAM Infra aan het werk is op de Slotlaan, is deze overdag (tussen 7.00 uur en 17.00 uur) deels afgesloten voor autoverkeer. Auto’s worden via de Korte Weeshuislaan en de Antonlaan omgeleid.

Bereikbaarheid voor ongemotoriseerd verkeer

Fietsers en voetgangers kunnen de winkels en woningen in de Slotlaan bereiken.

Bushalte tijdelijk verplaatst

De bushalte die voorheen op de Slotlaan stond, is vanwege de herinrichting tijdelijk verplaatst naar de Weeshuislaan. Hierdoor blijft het centrum ook per bus goed bereikbaar.

3-D animatie centrumontwerp

Bekijk 3-D animatie

2016 stond in het teken van het ontwerpen van een nieuw centrum. Bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren hebben samen met de gemeente en onder leiding van een ingenieursbureau per gebied een ontwerp gemaakt.

Op 22 februari 2017 is in de raadzaal van het gemeentehuis de 3D-animatie van het centrum gelanceerd. In de animatie loopt de kijker als het ware door het nieuwe centrum heen en krijgt hij een goede indruk van het toekomstige centrum van Zeist.

Meer informatie

Aannemer BAM Infra stuurt regelmatig een nieuwsbrief over de voortgang van de werkzaamheden. Hier vindt u een overzicht van alle BAM-nieuwsbrieven over de Slotlaan.

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in het centrum? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum. Hier vindt u een overzicht van de actuele openingstijden.

Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over de herinrichting van het centrum van Zeist.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Van 31 juli tot en met 13 augustus liggen de werkzaamheden in het centrum stil vanwege de vakantieperiode (bouwvak). De straten waar gewerkt werd – de Slotlaan, de Markt en de 1e Hogeweg – zijn door de aannemers netjes gemaakt. Dit betekent dat in de straten waar BAM Infra aan de slag is het nieuwe...

Lees verder >>

Sloop luifel Weeshuislaan

donderdag 20 juli 2017

Maandag 17 juli is gestart met de sloop van de luifel in de Weeshuislaan (tegenover de Allegrotuin).

Lees verder >>

Markt officieel geopend

maandag 17 juli 2017

Zaterdag 15 juli 2017 is het vernieuwde marktplein officieel geopend. De Markt is de eerste plek waardoor duidelijk wordt hoe het nieuwe centrum er dadelijk uitziet. Het plein is verlaagd en biedt daardoor ruimte aan de gehele warenmarkt. Daarnaast is het een ideale evenementenlocatie geworden. In...

Lees verder >>

Op zaterdag 8 juli opende Speel Wonderland voor het laatst haar deuren. Daarna is dit tijdelijke indoor speelparadijs in het centrum van Zeist gestopt.

Lees verder >>

Om de hinder van de werkzaamheden zoveel mogelijk te verminderen zet BAM infra onder meer een omgevingsmanager in.

Lees verder >>