Voorheuvel

In augustus startte BAM Infra met de herinrichting van de Voorheuvel. Om de hinder van de herinrichting te beperken zal de Voorheuvel in delen aangepakt worden. De aannemer start met het gedeelte vanaf de Rozenstraat tot aan de hoek van de Klinker (Brasserie de Punt). De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het bestaande en aanbrengen van nieuw straatwerk, het vervangen van bomen, het aanbrengen van nieuwe groenvakken, het aanbrengen van fietsnietjes, prullenbakken en nieuwe lantaarnpalen.

Bereikbaarheid

Om de hinder van de herinrichting te beperken worden de werkzaamheden aan de Voorheuvel in delen uitgevoerd.

  • Het eerste deel is het deel vanaf de Rozenstraat tot aan de punt van de Klinker (Brasserie de Punt).
  • Het tweede deel start bij Brasserie de Punt en loopt door tot herenkledingzaak Duetz.
  • Het derde deel loopt vanaf de rotonde (Montaubanstraat - Voorheuvel) langs Vishandel Vossole tot de hoek bij de Albert Heijn.

Net als in de andere winkelstraten blijven winkels en woningen bereikbaar door het gebruik van loopschotten. De werkzaamheden zijn eind november klaar.

Hier vindt u meer informatie over de bereikbaarheid.

Vervangen bomen

Vanwege de herinrichting van het ‘Voorheuvelplein’ moeten een aantal bomen vervangen worden, omdat de rijloper voor het autoverkeer vanuit de parkeergarage en de toekomstige bus iets verlegd gaat worden. Daarnaast hebben de meeste bomen op de Voorheuvel een matige kwaliteit en daarmee geen duurzaam karakter. Dit komt doordat ze destijds niet goed zijn geplant, niet goed zijn gesnoeid of er te weinig ruimte voor de bomen is om goed te kunnen groeien. Om er voor te zorgen dat er wel een mooi egaal groen beeld ontstaat dat past bij de heringerichte Voorheuvel willen we hier de bomen vervangen. Er komt minimaal het zelfde aantal bomen terug. Het soort nieuwe bomen is samen met de omgeving gekozen.

Definitief ontwerp

Hier vindt u het  definitieve ontwerp van de Voorheuvel.

Het definitieve ontwerp wijkt op onderdelen iets af van het vastgestelde schetsontwerp van januari 2017. Samen met bewoners, ondernemers, pandeigenaren en BAM Infra hebben we afgelopen periode de ontwerpen verder geactualiseerd. Hier is vooral gekeken naar verbeteringen op het gebied van groen en fietsenstallingen. Daarnaast hebben we samen met de omgeving een aantal onderdelen ingevuld die in januari 2017 nog niet bekend waren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locaties van oliebollenkramen en kiosken.

Gebied waar gewerkt wordt

Plattegrond Voorheuvel: begrenzing van het gebied dat wordt heringericht

Planning deelgebied

Hier vindt u een overzicht met de planning van alle activiteiten en werkzaamheden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in het centrum? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum. Hier vindt u de actuele openingstijden.

Online antwoord op de meest gestelde vragen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Ondanks de regen en kou is de BAM er in geslaagd om de werkzaamheden op het eerste deel van het Emmaplein op tijd af te ronden.

Lees verder >>

Nieuwe centrumorganisatie gestart

donderdag 23 november 2017

Als het aan de gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren in het centrum ligt, dan blijft het centrum ook de komende jaren een plek waar het leuk is om te winkelen en te verblijven. Daarom investeren de partijen in de onderlinge samenwerking en vormen ze samen de nieuwe centrumorganisatie.

Lees verder >>

Woensdag 22 november is BAM Infra gestart met de herinrichting van de weg rondom het Hogewegplantsoen. De werkzaamheden aan de weg rondom het plantsoen zijn uiterlijk 22 december klaar.

Lees verder >>

Vanaf vrijdag 17 november rond het einde van de middag zijn alle weg-afsluitingen ten einde in het centrum van Zeist.

Lees verder >>

Graffiti als kunst

dinsdag 14 november 2017

De punt van de Klinker - het gedeelte tussen de Voorheuvel en de Markt - wordt verfraaid met een waar graffiti-kunstwerk.

Lees verder >>