Voorheuvel

In augustus startte BAM Infra met de herinrichting van de Voorheuvel. Om de hinder van de herinrichting te beperken zal de Voorheuvel in delen aangepakt worden. De aannemer start met het gedeelte vanaf de Rozenstraat tot aan de hoek van de Klinker (Brasserie de Punt). De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het bestaande en aanbrengen van nieuw straatwerk, het vervangen van bomen, het aanbrengen van nieuwe groenvakken, het aanbrengen van fietsnietjes, prullenbakken en nieuwe lantaarnpalen.

Bereikbaarheid

Om de hinder van de herinrichting te beperken worden de werkzaamheden aan de Voorheuvel in delen uitgevoerd.

  • Het eerste deel is het deel vanaf de Rozenstraat tot aan de punt van de Klinker (Brasserie de Punt).
  • Het tweede deel start bij Brasserie de Punt en loopt door tot herenkledingzaak Duetz.
  • Het derde deel loopt vanaf de rotonde (Montaubanstraat - Voorheuvel) langs Vishandel Vossole tot de hoek bij de Albert Heijn.

Hier vindt u meer informatie over de bereikbaarheid.

Vervangen bomen

Vanwege de herinrichting van het ‘Voorheuvelplein’ zijn een aantal bomen vervangen, omdat de rijbaan voor het autoverkeer vanuit de parkeergarage en de toekomstige bus iets verlegd is. Daarnaast hadden de meeste bomen op de Voorheuvel een matige kwaliteit en daarmee geen duurzaam karakter. Dit komt doordat ze destijds niet goed zijn geplant, niet goed zijn gesnoeid of er te weinig ruimte voor de bomen was om goed te kunnen groeien. Om er voor te zorgen dat er wel een mooi egaal groen beeld ontstaat, dat past bij de heringerichte Voorheuvel, zijn deze bomen vervangen. Het soort nieuwe bomen is samen met de omgeving gekozen.

Definitief ontwerp

Hier vindt u het  definitieve ontwerp van de Voorheuvel.

Het definitieve ontwerp wijkt op onderdelen iets af van het vastgestelde schetsontwerp van januari 2017. Samen met bewoners, ondernemers, pandeigenaren en BAM Infra hebben we afgelopen periode de ontwerpen verder geactualiseerd. Hier is vooral gekeken naar verbeteringen op het gebied van groen en fietsenstallingen. Daarnaast hebben we samen met de omgeving een aantal onderdelen ingevuld die in januari 2017 nog niet bekend waren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locaties van oliebollenkramen en kiosken.

Gebied waar gewerkt wordt

Plattegrond Voorheuvel: begrenzing van het gebied dat wordt heringericht

Planning deelgebied

Hier vindt u een overzicht met de planning van alle activiteiten en werkzaamheden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in het centrum? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum. Hier vindt u de actuele openingstijden.

Online antwoord op de meest gestelde vragen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Er zijn en worden weer een aantal verkeersbesluiten gepubliceerd.

Lees verder >>

Speciaalzaak voor koffie en thee, Taste & Tools, is verhuisd van het Emmaplein naar een grotere winkel aan de Slotlaan. Het vertrek van V&D was een van de redenen.

Lees verder >>

De traditionele Franse bakker Painpadour heeft nu ook een vestiging op de Slotlaan in Zeist. Eigenaar Martin Kippersluis vertelt.

Lees verder >>

Eind februari opent herenmodezaak Dress-Men de deuren. Dit is de tweede winkel van Ronald en Joyce Schrijvers. Joyce verkocht al casual kleding voor heren in de eerste winkel van het stel 'Jackets en Jeans'. Dress-Men levert betaalbare herenkostuums.

Lees verder >>

Een ondernemer met een droom

donderdag 22 februari 2018

Onlangs opende kapper en eigenaar Guney Konak de deuren van zijn nieuwe salon, Artwork Hair & Beauty, op de Slotlaan. “In 2014 opende ik de deuren van mijn allereerste salon, 90m2 groot, op de 2e Hogeweg. Er stond in het begin 1 stoel en verder niets. Door hard te werken, kwaliteit te leveren en...

Lees verder >>