Voorheuvel

In augustus startte BAM Infra met de herinrichting van de Voorheuvel. Om de hinder van de herinrichting te beperken zal de Voorheuvel in delen aangepakt worden. De aannemer start met het gedeelte vanaf de Rozenstraat tot aan de hoek van de Klinker (Brasserie de Punt). De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het bestaande en aanbrengen van nieuw straatwerk, het vervangen van bomen, het aanbrengen van nieuwe groenvakken, het aanbrengen van fietsnietjes, prullenbakken en nieuwe lantaarnpalen.

Herinrichting kruising Voorheuvel-Rozenstraat

Maandag 2 juli start de herinrichting van de kruising Voorheuvel-Rozenstraat. De nieuwe bestrating van de kruising zal beter aansluiten bij de Markt en de Voorheuvel. De werkzaamheden duren naar verwachting 2 weken. De Markt blijft tijdens de werkzaamheden gewoon open.

We kunnen nu beginnen met het nieuwe straatwerk, omdat er geen bouwverkeer meer over de kruising rijdt. Het nieuwbouwproject Rozenheuvel is namelijk klaar. Het bouwverkeer kan hierdoor het straatwerk niet meer beschadigen.

Vervangen van bomen

Aan de kant van Rozenheuvel planten we 2 nieuwe bomen. Bij Stolk van Dam vervangen we de 2 bestaande bomen. Die bomen hebben een matige kwaliteit en daarmee geen duurzaam karakter. Ze worden vervangen, zodat er een mooi egaal groen beeld ontstaat dat past bij de heringerichte Voorheuvel en de 2 nieuwe bomen aan de overzijde.

De nieuwe bomen zijn zuileiken, net zoals de andere nieuwe bomen op de Voorheuvel. In het najaar worden de bomen geplant.

kruising Rozenstraat-Voorheuvel
kruising Rozenstraat-Voorheuvel

Definitief ontwerp

Hier vindt u het  definitieve ontwerp van de Voorheuvel.

Het definitieve ontwerp wijkt op onderdelen iets af van het vastgestelde schetsontwerp van januari 2017. Samen met bewoners, ondernemers, pandeigenaren en BAM Infra hebben we afgelopen periode de ontwerpen verder geactualiseerd. Hier is vooral gekeken naar verbeteringen op het gebied van groen en fietsenstallingen. Daarnaast hebben we samen met de omgeving een aantal onderdelen ingevuld die in januari 2017 nog niet bekend waren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locaties van oliebollenkramen en kiosken.

Planning deelgebied

Hier vindt u een overzicht met de planning van alle activiteiten en werkzaamheden.

Meer informatie

Aannemer BAM Infra stuurt regelmatig een nieuwsbrief over de voortgang van de werkzaamheden. Hier vindt u een overzicht van alle BAM-nieuwsbrieven over de Voorheuvel.

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in het centrum? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum. Hier vindt u de actuele openingstijden.

Online antwoord op de meest gestelde vragen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

“We vielen voor het pand vanwege de plek midden in de Slotlaan en de gezellige binnenruimte”. Aan het woord is Jeroen de Goede van Blink. Samen met Ron Schrijvers is hij eigenaar van het restaurant aan de Slotlaan.

Lees verder >>

Bouwvak

woensdag 25 juli 2018

De laatste maanden is gewerkt aan verschillende delen van het centrum van Zeist. Het grootste gedeelte van het gastvrije centrum met meer ruimte voor groen is nu klaar. Vanaf 30 juli start de bouwvak. Na de bouwvak worden de laatste winkelstraten heringericht.

Lees verder >>

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de planning voor de herinrichting van het centrum aan te passen.

Lees verder >>

Gedicht ‘Ik ben jouw plein’ heeft een vaste plek gekregen op het vernieuwde marktplein.

Lees verder >>

De rechtbank heeft uitspraak gedaan over het verkeersplan Centrum. Ook deed zij uitspraak over het wijkverkeersplan Lyceumkwartier-Zuid en Wilhelminapark.

Lees verder >>