Voorheuvel

Op maandag 14 augustus start BAM Infra met de herinrichting van de Voorheuvel. Om de hinder van de herinrichting te beperken zal de Voorheuvel in delen aangepakt worden. De aannemer start met het gedeelte vanaf de Rozenstraat tot aan de hoek van de Klinker (Brasserie de Punt). De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van het bestaande en aanbrengen van nieuw straatwerk, het vervangen van bomen, het aanbrengen van nieuwe groenvakken, het aanbrengen van fietsnietjes, prullenbakken en nieuwe lantaarnpalen.

Bereikbaarheid

Om de hinder van de herinrichting te beperken worden de werkzaamheden aan de Voorheuvel in delen uitgevoerd. Het eerste deel is het deel vanaf de Rozenstraat tot aan de punt van de Klinker (Brasserie de Punt). Het tweede deel start bij Brasserie de Punt en loopt door tot herenkledingzaak Duetz. Het derde deel loopt vanaf de rotonde (Montaubanstraat - Voorheuvel) langs Vishandel Vossole tot de hoek bij de Albert Heijn. Net als in de andere winkelstraten blijven winkels en woningen bereikbaar door het gebruik van loopschotten.  

Momenteel wordt het deel van de Voorheuvel (tussen de Albert Heijn en de rotonde) heringericht. Er is daarom nu tijdelijk geen doorgaand verkeer meer mogelijk vanaf de Weeshuislaan richting de rotonde 1e Hogeweg – Montaubanstraat. De werkzaamheden zijn eind november klaar. Hier vindt u meer informatie over de bereikbaarheid in deze periode. Nadat de werkzaamheden klaar zijn wordt de huidige verkeerssituatie in ere hersteld en gaan er nog geen bussen rijden.

Vervangen bomen

Vanwege de herinrichting van het ‘Voorheuvelplein’ moeten een aantal bomen vervangen worden, omdat de rijloper voor het autoverkeer vanuit de parkeergarage en de toekomstige bus iets verlegd gaat worden. Daarnaast hebben de meeste bomen op de Voorheuvel een matige kwaliteit en daarmee geen duurzaam karakter. Dit komt doordat ze destijds niet goed zijn geplant, niet goed zijn gesnoeid of er te weinig ruimte voor de bomen is om goed te kunnen groeien. Om er voor te zorgen dat er wel een mooi egaal groen beeld ontstaat dat past bij de heringerichte Voorheuvel willen we hier de bomen vervangen. Er komt minimaal het zelfde aantal bomen terug. Het soort nieuwe bomen is samen met de omgeving gekozen.

Definitief ontwerp

Hier vindt u het  definitieve ontwerp van de Voorheuvel.

Het definitieve ontwerp wijkt op onderdelen iets af van het vastgestelde schetsontwerp van januari 2017. Samen met bewoners, ondernemers, pandeigenaren en BAM Infra hebben we afgelopen periode de ontwerpen verder geactualiseerd. Hier is vooral gekeken naar verbeteringen op het gebied van groen en fietsenstallingen. Daarnaast hebben we samen met de omgeving een aantal onderdelen ingevuld die in januari 2017 nog niet bekend waren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locaties van oliebollenkramen en kiosken.

Gebied waar gewerkt wordt

Plattegrond Voorheuvel: begrenzing van het gebied dat wordt heringericht

Planning deelgebied

Hier vindt u een overzicht met de planning van alle activiteiten en werkzaamheden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in het centrum? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum. Hier vindt u de actuele openingstijden.

Online antwoord op de meest gestelde vragen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Maandag 23 oktober start BAM Infra met de herinrichting van de Meester de Klerkstraat. Als eerste wordt de stoep aan de kant van Bakkerij Neplenbroek en de Gall & Gall vernieuwd. Op maandag 30 oktober start BAM Infra met fase 1 van de rijbaan.

Lees verder >>

De kastanje gaat het warm krijgen!

dinsdag 17 oktober 2017

Bij de herinrichting van het centrum worden gezonde bomen zoveel mogelijk bewaard. Dat geldt zeker voor de grote paardenkastanje in het plantsoen aan de 1e Hogeweg.

Lees verder >>

Op zaterdag 28 oktober onthult wethouder Fluitman het ontwerp voor het 1e Hogewegplantsoen.

Lees verder >>

Sinds 3 maanden is Muah Salon een nieuw gezicht op de Meester de Klerkstraat. De startende, jonge onderneemster weet wat zij wil.

Lees verder >>

Waar voorheen aan de Slotlaan 119 de naam Benetton op de gevel stond, is nu de naam FEMS duidelijk zichtbaar. Een nieuwe uitstraling, maar dezelfde gezichten.

Lees verder >>