Weeshuislaan

De Weeshuislaan is een belangrijke verbinding tussen de Slotlaan met het Emmaplein. Naast horecagelegenheden vindt men hier ook een aantal service gerichte winkels. Op de hoek van het Emmaplein en de Weeshuislaan komt in het heringerichte centrum een kiosk te staan. Deze kiosk moet de verbinding tussen de winkelstraten versterken. Een ideale plek voor bijvoorbeeld startende ondernemers.

Hier vindt u een totaaloverzicht met de planning van alle activiteiten en werkzaamheden.

Werkzaamheden aan de Weeshuislaan

Vanaf woensdag 6 juni 2018 vernieuwt BAM Infra de stoep van de Weeshuislaan (aan de kant van Compusupply). Om de hinder te beperken worden de werkzaamheden gefaseerd uitgevoerd. De werkzaamheden duren naar verwachting in totaal 3 weken.

Fasering werkzaamheden

De aannemer begint met de stoep vanaf Compusupply tot aan de uitrit van de Meester de Klerkstraat. De uitrit van de Meester de Klerkstraat op de Weeshuislaan wordt op maandag 11 en dinsdag 12 juni vernieuwt. Dit omdat er maandag en dinsdag relatief minder verkeer in het centrum is en om er voor te zorgen dat de uitrit zo kort mogelijk afgesloten is. Vervolgens start men met het verwijderen en opnieuw aanbrengen van de stoep vanaf de uitrit tot aan de Antonlaan.

Bereikbaarheid tijdens werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden aan de stoep wordt ter plaatse een rijbaan over een korte lengte afgesloten. Verkeer moet dan soms even op elkaar wachten. Een verkeersregelaar begeleidt het verkeer hierbij. Op 11 en 12 juni is de uitrit afgesloten voor alle verkeer. De woningen blijven bereikbaar via loopschotten.

Reden vernieuwing voetpad

De stoep langs de Weeshuislaan wordt vernieuwd, zodat die aansluit bij de nieuwe bestrating van de Meester de Klerkstraat en het Emmaplein. Daarnaast wordt een zebrapad aan het einde van de Antonlaan aangelegd. Het is op dit moment namelijk erg lastig om daar veilig over te steken. Met de komst van het zebrapad lossen we dit probleem op en ontstaat er een betere wandelroute tussen de Weeshuislaan en de Markt. Door deze nieuwe wandelroute kan een deel van het trottoir langs de Weeshuislaan tegenover de Antonlaan worden weggehaald. 

Definitief ontwerp

Hier vindt u het definitieve ontwerp van het Emmaplein-Weeshuislaan. Het ontwerp voor de Weeshuislaan - gedeelte tussen Antonlaan en Slotlaan - moet nog definitief gemaakt worden. Publicatie van dit deel van het ontwerp volgt nog.

Impressie nieuwe centrum

Met de in februari 2017 gelanceerde 3D-animatie krijgt u een duidelijke impressie van het nieuwe centrum van Zeist. Dit ontwerp is tot stand gekomen door ontwerpteams bestaande uit bewoners, ondernemers en vastgoedeigenaren. In het ontwerp proces werden deze teams ondersteund door een ingenieursbureau en de gemeente.

Meer informatie? Bezoek het informatiecentrum

Wilt u meer informatie over de werkzaamheden in het centrum? Breng dan een bezoek aan het informatiecentrum. Hier vindt u een overzicht van de actuele openingstijden.

Online antwoord op de meest gestelde vragen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Updates

Van 3 september tot en met eind oktober is de Slotlaan afgesloten tussen de 1e Hogeweg en de Weeshuislaan. Voor het verkeer geldt een omleiding.

Lees verder >>

Aziatisch eten met een lokaal tintje. Dat kan vanaf 15 augustus aan de Voorheuvel bij The Fusion Club.

Lees verder >>

Begin juli opende STAN&CO haar deuren in Zeist. De oude gasfabriek op de hoek van de Antonlaan en de Steynlaan is omgetoverd tot een bruisend restaurant.

Lees verder >>

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de planning voor de herinrichting van het centrum aan te passen.

Lees verder >>

Gedicht ‘Ik ben jouw plein’ heeft een vaste plek gekregen op het vernieuwde marktplein.

Lees verder >>